Ukrainiečiai suaukojo 352 mln. grivinų už „keršto“ ginklą – smogs Rusijai 800 km spinduliu (Video)  ()

Ukrainos dronai smogs priešo armijos įrangai ir oro gynybos sistemoms. Vienas iš šių prietaisų buvo panaudotas Rusijos oro gynybos sistemai „Osa“ sunaikinti.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Ukrainiečiai Ukrainos ginkluotosioms pajėgoms surinko 352 mln. grivinų (8,9 mln. eurų), skirtų finansuoti RAM II UAV bepiločių orlaivių pirkimą. Savanoris ir televizijos laidų vedėjas Serhijus Pritula tai pasakė vaizdo žinutėje.

Lėšos Ukrainos dronams RAM II UAV pradėtos rinkti reaguojant į masinę raketų ataką spalio 10 d. Tuomet ukrainiečių buvo paprašyta paaukoti pinigų „kerštui“.

Dalis dronų, galinčių skristi 30 kilometrų atstumu, jau yra savanorių sandėliuose. Jie smogs Rusijos karinei technikai ir oro gynybos sistemoms, sakė Pritula.

„Turėsime ir tokių, kurie skris 200 kilometrų ir 800 km. Rusai, galite žaisti šį žaidimą kartu. Labanakt, Maskva“, – pridūrė jis.

Anot Pritulos, viena iš Ukrainos ginkluotųjų pajėgų brigadų anksčiau identifikavo Rusijos priešlėktuvinių raketų sistemą „Osa“. RAM II atskrido ir sunaikino ją sprogimu.

RAM II dronai – trumpas aprašymas

Droną RAM II sukūrė „Ukroboronprom“, taip pat CDET, „DeViRo“, „Ukrainian Armored Vehicles“ ir „Spets Techno Export.“ Pirmą kartą jis buvo parodytas 2021 m. „Zbroya ir Bezpeka“ ginklų parodoje.

 

Smogiamas dronas gali atlikti žvalgybą iš oro ir sunaikinti taikinius, kai į juos patenka. RAM II paleidžiama specialia katapulta iš šarvuočio „Novator“ ir lekia iki 70 km/val.

Drono kovinė galia prilygsta amerikietiškam „Switchblade 600“, pataikymo į taikinį tikslumas siekia iki 1 metro. RAM II gali gabenti 3 kilogramus sprogmenų, kurių pakanka tankui sugadinti.

UAV turi galimybę „atšaukti misiją“ – jei priešo taikinys bus dingęs iš akių, įrenginys grįš atgal.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(147)
(1)
(146)

Komentarai ()