[Žinios trumpai] Idiotai: skelbiama, kas nutiko į Rusiją pabėgusiems Ukrainos išdavikams

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

Benediktas 2023-01-11 16:55
Gaus ruskyj mir pilnoje programoje. Patys kalti, kad tiek laiko propoganda tiki ir kad isvis ja patikėjo.
donatasv 2023-01-12 08:11
Jiem išplautos smegenys lygei tiek pat kiek isplautos tau. Tik skirtingi žmonės renkasi skirtingai. Rusija kariaujanti pusė, kuriai suvartytos sankcijos ir čia nieko kito tikėtis ir nebuvo galima kaip tik jei eini pas rusą suksies kaip išmanai. Dabar pats nors minutei pamiršti autokratijas, demokratijas ir panašiai... Atėjo rusas atplėšė dalį Ukrainos vajė bėda, blogis vykdo savo blogio planą ir jo interesus atitinkančią politiką. Sukūrė DLR LNR ar kokios ten valstybės kurių mes nepripažystam. Ateina vakarai ir daro tą patį. Pagal savus interesus bando atkirst gabalą kinijos ir sukurt Taivana kaip valstybę. Jei jau vadinam teisuolius tai vaidinkim iki galo, o ne atvirkščiai mums galima jiems ne.
Benediktas 2023-01-12 08:14
Rusija nėra valstybė, kurioje sunku gyventi tik dėl to, kad vakarai įvedė sankcijas. Ten valstybinės institucijos veikia tik carui, visa sistema pastatyta, kad žmogus žmogui priešas, skundikas, o valdininkas - dievas. Žmogus nieko nevertas - mėsa. Valstybė suinteresuota, kad žmonės gyventų vargingai ir nekeltų klausimų. Kad nekeltų klausimų - represinis aparatas. Tai ir yra Ruskyj Mir. Mes panašiai anksčiau gyvenom, prieš 35 metus. Ten tie ukrainiečiai ir pateko. Nieko, dabar pamatys savo akimis, kuo realybė skiriasi nuo propogandos - ir supras visiems laikams, kas yra Rusija ir padarys išvadas arba vargs toliau.
immortallt 2023-01-12 08:28
Taivanas ir yra atskira valstybė, ir ne vakarai bando atskirti, o Taivanis nori bent jau išlaikyti savo autonomijos lygį, o šiaip jį ir didinti. Jie nori, ne vakarai.
donatasv 2023-01-12 08:28
Taip bet ne mum spręsti kas geriau rusui kinui ar bet katrai kitai valstybei. Jei jiems tinka ir patinka čia jau jų bėdos. Kai supras, kad nori kitaip padarys perversmą.
donatasv 2023-01-12 08:29
Nuo kada taivanas atskira valstybė? Atskira kinijos provincija, kur pabėgo kinų sukilėliai kurie ėjo prieš komunizmą. Atėjo bidenas ir pareiškė, jei tavanas bus užpultas kinijos, mes stosim į karą... Tai kaip traktuoti tai?
Benediktas 2023-01-12 08:39
Taivanis - atsiskyrė pačių žmonių dėka, o ne, kaip Krymas ir Dombasas, Luhanskas įsikišus Rusijai. Tai jau seniai gyvuojanti savarankiškai teritorija, kuri įrodė, kad jie daug geriau organizavosi savo gyvenimą nei Kinija. Kuo puikiausiai veikia pas juos demokratija. Tai įrodymas, kad nėra jokio genetinio kinų polinkio turėti carą Si. Diktatūras reikia naikinti, kiek tai mūsų galioje, pasyviuoju būdu. Bent jau nepadėti joms, kaip padėjome imperinei Rusijai. Taivanį reikia stengtis apsaugoti, nuo diktaturos iš Kinijos, kad jis būtų pvz kinams, kad gali ir jie gyventi demokratiškai.
donatasv 2023-01-12 08:48
Taip bet tai maža dalis kinų kurie priešinasi režimui. Jei amerikoje viena iš valstijų nueitų su trumpu, ir paskelbtų nepriklausomybę, juos jėga priverstų nutraukt sukilimą tai būtų normalu? Iš 1.2 milijardų žmonių vos 24 milijonai priešinasi... Tai gal jiems ten nėra jau taip blogai?
Benediktas 2023-01-12 08:50
Neapsimesk, kad nežinai, kad demokratinėje santvarkoje žmogui daug geriau gyventi, nei totalitarinėje. Jau galėjai įsitikinti ant Rusijos. Nei kinai, nei rusai to negali kol kas pakeisti, bet nepasitenkinimas tiek ten, tiek kitur - auga. Iš kur tu žinai, kad JAV pultų tokią valstiją? Nespręsk pagal Rusiją ir Kiniją.
donatasv 2023-01-12 08:53
Neapaimetu. Man tikrai čia geriau. Bet aš neapsimetu ir nekišu per jėgą savo nuomonės kitiems. Jei kinams ar rusas geriau kitaip prašau. Tik tegu rusas kinas nekiša man savo.
Benediktas 2023-01-12 08:56
Kad kinai ir rusai nenuverčia savo valdžios, kuri neleidžia jiems cyptelti - nereiškia, kad jiems geriau. Kiš jie savo, nori ar nenori, diktatūros negali gyvuoti nesiplėsdamos, nesukeldamos karų, konfliktų, nepapirkinėdamos vakarų politikų.
donatasv 2023-01-12 09:04
https://lt.m.wikipedia.org/wiki/Jungtin ... inis_karas Iš istorijos.
Benediktas 2023-01-12 09:26
Blyn plaėmei įvykį pilietinio karo ir dar vergija įsimaišiusi. Ir svarbiausia tai vyko 1860. Supranti, kad viskas jau labai pasiekitę? Taip, koks Trumpas sugebėtų supirešinti visuomenę iki pilietinio karo, bet tai pilietinis karas būtų. Paimkim iš naujesnių laikų - pvz UK atsiskyrimas nuo ES. Karo nebuvo, sutvarkė dokumentus - ir viskas.
donatasv 2023-01-12 09:29
Jei ateina jėga iš šalies ir bando pakeist santvarką valstybėje visada gauni dvigubą pasipriešinimą. Jei kinijoje bandysi jėga keist režimą iš šalies, gausi dvigubą pasipriešinimą iš pačių kinų. Jie turi patys apsispręsti kas jiems geriau. Tai jau buvo ir iš demokratiškos kinijos liko mažas taivanas. Amerikoje neliko vergovės nes didelė dauguma žmonių to nepalaikė. Kiškis į kinijos vidaus reikalus gausi dar didesnį rėmimą režimui... Tau labai puikus pavyzdys Ukraina.
Benediktas 2023-01-12 09:33
Nereikia jega nieko keisti per prievartą - tiesiog reikia apriboti ekonimine, technologine pagalba diktatūroms, kad jos mažiau pinigų ir galimybių turėtų. Ir kitas dalykas, ginti subjektus, nuo tų diktatūrų įtakos. Dar galima užmezginėti ryšius su demokratiniais judėjimais diktatūrų viduje. Viskas - daugiau nieko nereikia daryti. Niekur nerašiau, kad reikia pirmiems užpulti kariniu būdu diktatūras. Diktatūros visada užpuola pirmos arba pradeda vykdyti genocidus.
donatasv 2023-01-12 09:37
Bet tu remi jav jei ji pultų gint taivana. Kas iš kinų pusės kurie palaiko savo valdžią gautųsi Ukrainos efektas jie eitų gint savo valstybės.
Benediktas 2023-01-12 09:41
Is kinų gautųsi ne Ukrainos efektas, o Rusijos. Ukraina nieko uzpuolinejo. Kinija pirma pultų Taivanį. Kaip Rusija skaito, kad Ukraina - tai rusai nesusiprate ir užpuolė Ukrainą. Žinoma, kad palaikau demokratiją. Teisybę šioje vietoje nesunku atskirti, jei mastai ne formaliai: tipo Taivanis kazkada Kinija, tai davai reikia atiduoti sutriuskinti Taivani Kinijai - tipo bus teisybe.... Ne tokia teisybe, ir manau tai yra common sense suprasti. Teisybe yra issaugoti Taivanio demoikratiją, nes jie taip nori gyventi ir jie patys taip nusprende.
donatasv 2023-01-12 09:47
Gautųsi tas pats efektas. Pagal kiną norima suskaldyti Kiniją ko didelė dauguma kolkas nenori. Ateis gint JAV tai bus kaip rusas ukrainoje jų akimis.
Benediktas 2023-01-12 09:49
Tai Taivanis seniai atskiles. Kaip galima suskaldyti atskilųsį? ČIa tik diktatūrinė Kinija tiesiog negali su tuo faktu susitaikyti, ir rodo raumenis. Reikia mažo pergalingo karo prieš liaudį, kaip Putinui Rusijoje, kad sustiprinti caro įvaizdį ir valdžia.
donatasv 2023-01-12 09:59
Tau taip atrodo, o kinams tai yra neužbaigtas konfliktas tarp demokratijos ir komunizmo. Ten demokratija pralosineje ir jei į jų vidini konfliktą pradės kištis vakarai gausi atvirkščiai. Prasidės propaganda (ji jau prasidėjus) vakarai nori suskaldyti kinija. Kaip rusas dabar skaldo Ukrainą.