[Žinios trumpai] Idiotai: skelbiama, kas nutiko į Rusiją pabėgusiems Ukrainos išdavikams

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

Benediktas 2023-01-12 12:43
Kuri deomkratija yra bloga? Nebent ta kuri vadinasi demokratija, o is tikro yra valdoma vieno zmogaus. Pvz. Rusija. Niekas nesikiša į Kinijos vidaus reikalus. Taivanis nėra Kinijos viduas reikalas. taivanis yra seniai atskiras subjektas ir tai turi Kinija priimti, jei yra išmintinga ir turi vertybes kitas, apart imperiškumo. Negali taip buti, kad kinai turi nuspresti, kaip turi gyventi taivanieciai. Pasikartosiu, ar kinai klause taivanieciu? Negali buti karo del tokiu dalyku. Kaip ir Putinas padare nesamoine, uzpuole kariskai. Iki siol puikiai gyveno salia Kijnija ir Taivanis, kodel negali toliau taip gyventi? Kas trukdo? Gal imperiskumas? Tu negali zinoti diktaturoje, ko nori zmones per soc apklausas, nes sako, tai, ka nori girdeti valdzia - is baimes. O kai valdzia nuspres pulti Tavani, kitai sakys, as nevaldzia, as nepuoliau, politika nesidomiu, kaip rusu daug sako del Ukrainos. Faktas, kad nori daugiau teisingumo. Diktatura ir teisingumas - i priesingas puses einantys dalykai.
donatasv 2023-01-12 12:54
Protestai ne soc apklausos, taip liaudis jėga privertė valdžią daryti taip kaip nori žmonės... Taipogi tik tavo šlapiam sapne taivanas yra atskira valstybė. Kodėl negali gyvent kartu? Paleckis ir jo chebra nori gyvent kartu su rusija, bet mums visiems jo veiksmai yra priimami kaip valstybės isdavystė. Todėl jis sėdi uždarytas ir nei vienas Lietuvos, tikras Lietuvos pilietis tam neprieštarauja. Tikras kinas matyt nenori demokratijos, gal dar nesubrendo tam kas žino... Ir jei tu ginklu daugumai bandysi įkišti demokratiją, ginklą atgal ir gausi.
Benediktas 2023-01-12 13:03
Tavo šlapiam sapne Taivanis turi priklausyti Kinijai, nes taip nori diktatūra. O man diktatūra - neteisinga valdymo forma, kuri remiasi prievarta, todėl niekada ji negali būti gera ir teisinga. Paleckis ir jo chebra skleidžia melą, tipinis koloborantas, nori kad Lietuva būtų tokia, kaip Baltarusija ir Rusija dabr yra. O Taivanis seniai atskirai gyvena, jis nei Japonijai priklauso, nei Amerikai. Tai kaip atskira valstybe, su nusistovėjusia demokratija. Cia Paleckio palyginimas is vis ne į temą - keli marginalai, koloborantai, nori jie glaudumo su diktatura.
donatasv 2023-01-12 13:17
Tu visitiek nesupranti. Aš neinu protestuot paleiskit Paleckį... ir man tinka, kad jį uždarė. Lygiai taipat kinui tinka, kad uždarytų taivano valdžią, nes pagal juos jie remia priešą. Ta kova ne mūsų vakarietiškų valstybių, ji turi pareit iš vidaus. Taivanas turi sakyt mes norim nepriklausomybės, mes tai turime remti žodžiu, o ne rėkt, kad siųsim kariuomenę. Bidenas šioje vietoje neteisus, Nancy Pelosi sužaidė gudriau. Ji atnešė žinę, mes palaikom jus kovokit už savo laisvę. Negrasindama tiesiogiai ginklu, kas aštrina dar labiau konfliktą.
Benediktas 2023-01-12 13:24
O tu irgi manai, kad Taivanis remia priešą? Ar supranti, kad tai Kinijos imperijos propoganda? O tai Taivanas ne žodžiu sako, kad nori nepriklausomybės. Ar puls Taivanis Kiniją jau tuoj? Man tai labai panašu į Rusijos propogandos šabloną, kurį ji naudoja prieš Ukrainą.
donatasv 2023-01-12 13:26
Skaityt moki? Aš rašiau: Lygiai taipat kinui tinka, kad uždarytų taivano valdžią, nes pagal juos jie remia priešą. Jei vėl vaidenasi nelaikas pas daktarą ar kunigą?
Benediktas 2023-01-12 13:29
Tu skaityt nemoki, nes klausiau, kaip tu pats manai. Kaip propogandos išplauti kinai mano, man ir taip aišku, kad Taivanis turi būti Kinija. Bet tai nieko neturi bendro su tiesa ir teisingumu. Pastatyk vietoj Si demokratine valdzia ir tie patys kinai manys, kad teisinga Taivaniui leisti, kaip jis nori gyventi.
donatasv 2023-01-12 13:35
Jei į konfliktą žvelgsi tik iš savo pozicijos niekad jo taikiai neužbaigsi. Kinas kaip ir rusas turi savo požiūrį į pasaulį. Taivanas yra šviesa tunelio gale. Grasinsi ginklu, gausi ginklu atgal ir neliks šviesos. Galvok galva nes ginklu taikos nepasieksi užgesina ją diktatoriai, tik ir laukia kibirkšties...
donatasv 2023-01-12 13:41
Jei tiksliau bideno pasakymas gins ginklu neturejo išeiti į viešumą ir nesuteikt si priežasties kinams pateisint savo agresiją.
Benediktas 2023-01-12 13:48
Ginklu gali pradėti tik Kinija. Nei Tavanis, nei JAV nesiruošia pulti Kinijos. Iš kur tai ištraukei? Skaitai Kinijos propagandą? Aš žvelgiu iš objektyvios pusės. Aš skiriu, kas yra diktatūra ir kas yra demokratija. Kaip jos veikia. Ir suprantu, kas pasauliui yra geriau - diktatūrų padidėjimas ar demokratijų. Nes jau pakankamai daug buvo diktatūrų ir istorijos niekas neatšaukė. Rusija - pats šviežiausias dalykas su savo propoganda. Tu juk gali objektyviai iš šono matyti, tai nėra kažkokie subtilūs skirtumai. Pasiskaityk vikipedijoj, kas yra gynyba. Čia tik rusai sugeba gindami Rusiją užpulti kitą šalį. Kas Baideno pasakyme nėra gerai?
donatasv 2023-01-12 15:42
Skirk požiūrį, kaip į pasaulį žiūri tu ir kaip į pasaulį žiūri kinas. Tai gali skirtis kaip diena nuo nakties. Mes į taivana žiūrim kaip į demokratijos žiburį. Kinas į taivana žiūri kaip į sukilėlius, problemą šalies viduje. Prie visa to ateina amerika ir pasako jei tu savo kieme nesitvarkysi kaip mes sakome bus karas. Taip bidenas padeda propagandai, "žiūrėk amerika bando su kinija susidoroti ir neleidžia mums mūsų šalyje tvarkytis taip kaip mes norim". Būtent tokiomis nesąmonėmis rementis putinas bombarduoja Ukrainą ir Rusai tuo tiki. Tokios nesąmonės nepadės pakeisti kino požiūrio, priešingai dar labiau pastumės tikėt savo valdžia. Čia nesvarbu kuom tikime mes, čia svarbu kuo kinas tiki Kinijoje, nuo to priklausys kiek palaikymo ar pasipriešinimo gaus Si. Jei aš ateisiu pas tave į kiemą ir grasinsiu ginklu tu ginklu atsakysi. Kai pradėsi šaudyt į mane tu traktuosi tai kaip gynybą ir tu būsi teisus, nesvarbu dėl kokios priežasties aš tavo kieme tau pradėjau grasinti... Tai tavo kiemas tavo tvirtovė.
Benediktas 2023-01-12 16:38
Aš pasikviesiu kaimynų su ginklais, kad man padėtų. Ir aš būsiu teisus. Diktatūrose viasada žmonių masė susitaiko, su tuo, ką jiems sako diktatorius. Ir kas. Mes del to nenustojame, aciu Dievui, ginti demokratiju. Kai tik nustodavome, viskas issivysdydavo i pasaulinius karus, nes diktatura neturi saiko - eina, kol nesustabdo. Tai kas, kad uzzombinti kinai galvoja, kad Taivani reikia nukariaut, jie visada taip galvos, kol bus diktaturos propoganda. Amerikonai neateina ir nesako kaip Kinijai reikia gyventi - cia pats prikuri.
donatasv 2023-01-12 16:45
Bet tu net nesuvokdamas to naikini demokratiją Zombiams duodi peno ir pastumi tuos kurie dvejoje zombių link... ir diktatūra įgyja dar didesnę galią... Po viso šito lieka tik išnaikinti zombius, arba zombiai sunaikins mus. Puiki logika. Pasiplok sau.
Benediktas 2023-01-12 17:00
Čia kiekvienam logiškai mąstančiam žmogui - mano pozicija suprantama ir aiški. Jei demokratijos viena kitai nepadės, o tik mirgsės akutėm, kai diktatūros puls, tai niekuo geru neibaigs. Tu čia dvejoji - padėt demokratijai, o gal nereikia? O gal diktatūra irgi gera valdymo forma? Demokratija ne ką geresnė valdymo forma. Paskui dar imaisai, kad Amerika pirma nori pulti ir nurodineja, kaip gyventi. Pas tave tokie perliukai laikas nuo laiko pasipila. Labai daug dvejoniu pas tave. Cia nori inesti dvejoniu i forumą, ar kas?
donatasv 2023-01-12 17:40
Bet tu nesuvoki tokio dalyko, kad trumpuoju laikotarpiu apginsi demokratiją kinijoje. Bet ilguoju laikotarpu demokratijos kinijoje neliks visai. Kinas pastatys 10 shachedu fabriku ir po 10k į dieną paleis juos į Taivana... Kiek ilgai oro gynyba atlaikys? Kiek ilgai sugebėsi apgint neprotaudamas Kinijoje demokratiją? Po metų iš salos liks šlape vieta ir karas bus baigtas. Ir demokratija kinijoje bus apginta... Jei nori padėti sugebėk nepakenkt...
Hmz 2023-01-12 17:40
O pasakymas, kad neginsi ginklu, labai sustabdys kinus nuo Taivano užpuolimo?
donatasv 2023-01-12 18:01
Taip. Jei kinas puls jis nedarys tos pačios klaidos ir nepaliks net menkiausio demokratijos požymio šalyje. Tai ne pagalba demokratijai, o atvirkščias procesas. Matykit ir antra lazdos galą. Karas čia ne išeitis. Nieks nesiverš į Kiniją sunaikint Si. Palaikymo ir protestų nebus, šansų pas taivaniečius išlikti lygūs 0.
Benediktas 2023-01-12 20:54
O gal donataiv, su Kinija reikia padaryti, kaip su Rusija, nusmugdinti ekonomiskai, nesuteikti paskolu, technologiju naujausiu, ir t.t., kad prasidetu neramumai pacioj Kinijoje. Ypac, jei tai pavyks Rusijoje. Nes Taivanis tik butu pradzia Kinijos ekspansijos. Cia kaip Hitleris pasakytu, kad jam reikia tik Cekoslovakijos ir viskas. Arba Rusija pasakytu, kad jai reikia tik Ukrainos. Mastyk daugiau, negu tik apie Taivani. Čia tuo atveju, jei pultų. Ber ir iki to reiktų mažinti technoilogijų tiekima. Kiek žinau, naujausiu procesoriu technologiju diegima sustabde.
donatasv 2023-01-12 22:53
Nu visi šitie tavo planai bent kolkas neveikia su Rusija. Nėra griūties, su kinija bus dar daugiau problemų nei su Rusija, nes nuo kino ir taivano esame dar labiau priklausomi. Čia ne tik europa pririšta, čia pasaulis pririštas... Rusijos gamybiniai pajėgumai neprilygsta kinų. Ukraina žemyne, taivanas sala... apšaudys elektrines ir visą kitą būtiną infrastruktūrą, sunaikins sandėlius ir rukys. Rusijos pamokos labai daug davė ką reiškia karas su šiuolaikinėmis technologijomis. Čia ne laukinius vaikytis dykumose... Nepasiduos gražiuoju išžudys ir baigta. Uzfludins pigiais dronais oro gynybą. Jokia valstybė kolkas neturi rimtos sistemos kurios pagalba būtų galima toki flooda atlaikyti. Gal lazeriais bet ir tai iki tam tikro kiekio? Pats minėjai kodėl kinas nesistengia, kad taivanas draigautų su jais? Kodėl mes nesistengiam, kad kinas draugautų su mumis? Tiesiog brute force bandom pramušt kinams savo tiesą. Tai ne sprendimas. Mano mintis paprasta jei Si turi palaikymą iš vidaus taivanui galas, mums reikia ne jėga imt priešą, o galva kratytis Kinijos priklausomybės, trauksis ekonomika kils žmonių nepasitenkinimas dabartine valdžia ir bus vienas iš dviejų variantų autoritarinis režimas bandys išlaikyti valdžią paskelbdami karą ( rusijos pavyzdys) arba taisyt santykius su vakarais ir pasauliu. Tiesiog buka jėga kelio prieš Kiniją nepramušim.
Hmz 2023-01-13 08:35
Tai matau, kad ir NATO blokas neturi prasmės, nes pareiškimai apie kolektyvinę gynybą tik provokuoja agresorius, ne? Paskelbtų visi, kad niekas nieko ginklu negins, ir visi agresoriai tykiai sėdėtų.