Rusijos naikintuvams Su-57 – galas: JAV kuria unikalų viršgarsinį ginklą „Revenant“ (Video)  (2)

„Revenant“ galės įsibėgėti 1,2 karto greičiau nei garso greitis ir turės pažangią įrangą. Su jų pagalba amerikiečių pilotai išmoks numušti penktos kartos priešo lėktuvus.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

JAV kuriamas „Exosonic Revenant“ dronas, kuris imituos Kinijos ir Rusijos viršgarsinius naikintuvus, ypač Su-57. Projekto detalės tapo žinomos leidiniui „AutoEvolution“.

Rusija ir Kinija teigia, kad naudoja reaktyvinius naikintuvus, kurie savo charakteristikomis atitinka amerikietiškus 5 kartos naikintuvus F-22 „Raptor“ ir F-35 „Lightning II. Daugelį metų vietiniai orlaiviai, tokie kaip F-16 „Fighting Falcon“, buvo JAV oro pajėgų stuburu, tačiau manoma, kad Rusijos Su-57 viršija jų galimybes. NATO jaučia grėsmę ir siekia paruošti pilotus susidurti su pažangiomis priešo technologijomis.

Kūrėjų teigimu, UAV gali įsibėgėti iki 1,2 machų (apie 1481,76 km/h). Modulinė platforma leidžia imituoti įvairią naujų orlaivių naudojamą įrangą, pavyzdžiui, radarus su aktyviosiomis fazinėmis antenomis (AESA), infraraudonųjų spindulių paieškos ir sekimo sistemas (IRST), greitaeigius ryšio kanalus.

 

Nurodytos „Revenant“ specifikacijos:

  • Ilgis – 9,95 m;
  • Sparnų plotis – 5,3 m;
  • Aukštis – 2,1 m;
  • Svoris – 2500 kg;
  • Didžiausias greitis – maždaug 1481,76 km/val.;
  • Skrydžio kreiserinis aukštis – 12 km.

Projektas iš dalies įslaptintas, nors žinoma, kad jį finansuoja JAV Gynybos ministerija. „Exosonic“ žada bepiločio skrydžio bandymus atlikti ne anksčiau kaip 2025 m.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(17)
(1)
(16)

Komentarai (2)