Tai sukeltų visiškai netikėtas pasekmes: kodėl Putinui mirtinai pavojingos derybos su Ukraina  ()

Ukrainos žurnalistas Vitalijus Portnikovas mano, kad Putinas nėra suinteresuotas taikos derybomis.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Vitalijus Portnikovas teigia, kad kalbos apie Putino norą derėtis dėl taikos su Ukraina jam asmeniškai atrodo juokingos. Ukrainos publicistas yra įsitikinęs, kad karinio konflikto sprendimas diplomatijos būdu kelia pavojų Rusijos Federacijai, nes po to Ukraina iškart gali būti priimta į NATO, o to Putinas tikrai nenori. Vitalijaus Portnikovo nuomonę, kodėl taikos derybos nėra naudingos V. Putinui, galima rasti „YouTube“ vaizdo įraše.

„Kai tik karas baigsis prie derybų stalo, nesvarbu, kokia versija ir kokia linija, iš karto atsidaro langas Ukrainos įstojimui į NATO, nes karo veiksmų nebėra“, teigia Portnikovas.

Publicistas detaliai išdėstė, kaip klostysis įvykiai Ukrainai po taikos sutarties su Rusijos Federacija pasirašymo: „Rusijos prezidentas ar kas kitas pasirašo, kad karo veiksmai nutraukiami. Jis gali būti ar nebūti prieš tai, bet svarbiausia tai, kad jis turi pasakyti NATO, kad karas nebevyksta. Karas baigtas. Ir tą akimirką, kai jis tai padarys (nesvarbu kada), tą akimirką, kai JAV prezidentas pasakys savo kolegoms, kad galime svarstyti Ukrainos kandidatūrą. Karo nėra, konfliktas išspręstas, Ukraina nusipelno tapti Šiaurės Atlanto šeimos dalimi“.

(83)
(2)
(81)

Komentarai ()

Susijusios žymos: