Gavo į kailį juodai: „Kremlius pripažino, kad jo sprendimas pulti Soledarą turėjo didelę kainą“  ()

Kremlius supranta, kad ataka prieš Soledarą buvo labai brangi, – JAV valstybės departamentas.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Situacija aplink Soledarą išlieka sunki, tačiau Kremlius jau suprato, kad puolimas prieš šį Ukrainos miestą jiems kainavo labai brangiai. JAV valstybės departamento atstovo spaudai pavaduotojas Vedantas Patelis tai sakė per spaudos konferenciją Vašingtone.

„Akivaizdu, kad Rusijos kelių mėnesių kampanija sukūrė nepaprastus, didžiulius personalo nuostolius. Žuvo tūkstančiai nepasiruošusių ir prastai aprūpintų rusų šauktinių", – komentavo Patelis.

Jis pabrėžė, kad šis puolimas rusams brangiai kainavo: „Pats Kremlius pripažino, kad jo sprendimas pulti Soledarą turėjo didelę kainą“.

Rusija ieško pergalės ir Soledaras gali tapti ja. Tiesa, Ukraina nepripažįsta, kad rusai kontroliuoja šį mažą miestą, ir teigia, kad kovos jame tebevyksta. Prieš karą Soledare gyveno vos daugiau nei 10 tūkstančių gyventojų. Soledaras buvo puolamas kelis mėnesius, tačiau neseniai rusai sustiprino atakas prieš šį Donecko miestą, permesdami kai kuriuos dalinius iš Bachmuto apylinkių. Bachmutas išlieka svarbiausias taikinys, bet Soledaro užėmimas vis tiek neleis iš karto apsupti šio miesto.

(54)
(1)
(53)

Komentarai ()

Susijusios žymos: