[Žinios trumpai] Putinas to nesapnavo jokiam košmare: Rusija ką tik patyrė triuškinantį pralaimėjimą Europoje  (1)

Rusijos dujos muša visus „rekordus" kiekvieną dieną, pagrindinė priežastis – šilta 2023 metų žiema. V. Putinas apgailėtinai pralaimėjo ir jo pradėtą dujų karą.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Anomaliai šilta šių metų žiema – ne Rusijos Federacijos įtakos rankose, nes sumažėjo dujų vartotojų paklausa už šalies ribų, o po to krito kaina. Dujų ateities sandorių kainų mažėjimo tendencija išliko nuo 2022 metų gruodžio, tačiau spartus kritimas stebimas nuo 2023 metų sausio pirmųjų dienų. Gamtinių dujų kaina Europoje žemėjo iki 650 USD už 1000 kubinių metrų.

Apie tai pranešė „Ukraina 365" kanalas. Tas pats šaltinis informuoja, kad vasario mėnesio ateities sandorių kaina TTF centre Nyderlanduose sumažėjo iki 635 USD už 1000 kubinių metrų, arba 56 eurų už MWh. Bendras kainos sumažinimas per dieną yra daugiau nei 12 %. Pavyzdžiui, dujų ateities sandorių kaina sausio 2 d. sumažėjo 7,9 %. Tuo metu ji pasiekė žemiausią ribą nuo 2022 m. gruodžio 21 d.

 

Pagrindinė tokio spartaus dujų kainų kritimo priežastis – oro sąlygos. Temperatūros rodikliai viršija sezonines normas, o tai reiškia, kad tarp Europos šalių mažėja tokių gamtos išteklių kaip dujos, poreikis.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(88)
(1)
(87)

Komentarai (1)

Susijusios žymos: