„Nord Stream" pastatęs gigantas palieka Rusiją - skelbiama apie milijardus eurų nuostolių  ()

Po metų karo Rusija ir toliau praranda stambius investuotojus. Vokietijos bendrovė „Wintershall Dea" palieka Rusiją, mesdama bendrus projektus.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Tai didžiausia naftos ir dujų bendrovė Europoje. Jos pareiškimas sausio 17 d. buvo paskelbtas oficialioje „Wintershall Dea" svetainėje.

„Mes ketiname išvykti iš Rusijos tinkamu laiku ir laikydamiesi visų teisinių įsipareigojimų", – sakoma bendrovės pranešime. „Wintershall Dea" nuostoliai dėl Rusijos siekė 5,3 mlrd. eurų. Nepaisant to, bendrovė nusprendė nutraukti ryšius su RF. „Agresyvus Rusijos karas Ukrainoje yra nesuderinamas su mūsų vertybėmis ir griauna bendradarbiavimą tarp Rusijos Federacijos ir Europos", – rašo bendrovės atstovai.

„Wintershall Dea" skundėsi, kad po invazijos į Ukrainą Rusijos valdžia ėmė diktuoti Vakarų kompanijoms ir kištis į jų vidaus reikalus. Tiesą sakant, kompanijos turtas yra „ekonomiškai nusavintas", tai yra, jį perėmė Kremlius. „Wintershall Dea" ir Rusijos „Gazprom" bendradarbiavimas prasidėjo 90-ųjų pradžioje.

Tuo pat metu 1993 metais jie įkūrė savo pirmąją bendrą įmonę „Wingas", užsiimančią dujų transportavimu, saugojimu ir prekyba Vokietijoje ir Vakarų Europoje. Įmonės kartu vykdė naftos ir dujų gavybą tiek Rusijos Federacijoje, tiek užsienyje. „Wintershall Dea" aktyviai dalyvavo tiesiant „Nord Stream" dujotiekį, kurio dėka Europa buvo aprūpinta Rusijos dujomis. Ji taip pat dalyvavo kuriant „Nord Stream 2", kuris turėjo sustiprinti šį efektą, tačiau buvo palaidotas dėl Rusijos Federacijos karo prieš Ukrainą.

 

Šiandien Rusijos naftos pramonė išgyvena blogiausius laikus savo istorijoje. Europos embargas Rusijos naftai kartu su kainų lubų įvedimu lėmė Rusijos energijos išteklių gamybos ir eksporto sumažėjimą.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(46)
(3)
(43)

Komentarai ()