„Jie nieko neišmoko“: kodėl T-90M tankų praradimai Rusijai yra labai skaudūs ir gėdingi  ()

Rusijos kariuomenė ir toliau meta tankus į mūšį be pėstininkų paramos. Vienos mašinos kaina yra apie 4,5 milijono dolerių, o tai daug kartų brangiau nei T-72.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Rusijos armija jau prarado 10 moderniausių T-90M „Proryv“ tankų versijų, o tai kelia rimtą susirūpinimą Kremliui. Apie tai praneša „Forbes“.

Rusijoje T-90M laikomas pažangiausiu eksploatuojamu tanku. T-14 „Armata“ vis dar bandomas ir tikriausiai neeksploatuojamas. Neseniai Rusijos kariuomenė prarado dar vieną tanką T-90M – tai jau 10-asis transporto priemonės praradimas. Ukrainos ginkluotųjų pajėgų kariai jį sunaikino įprastu švedišku granatsvaidžiu AT4.

Nuo 2022 m. kovo mėn. analitikai ne kartą pažymėjo, kad pagrindinės Rusijos Federacijos nesėkmės kombinuotų ginklų manevruose. Šiuolaikiniame kare besiveržiančius tankus turi palaikyti pėstininkai, kad nuslopintų priešo prieštankines grupes. Bendras darbas didina šarvuočių išgyvenamumą, išlygina tankų trūkumus. Bet RF ginkluotosios pajėgos ir toliau siunčia šarvuočius į mūšį be karių paramos. Todėl Ukrainos ginkluotosios pajėgos sunaikino tanką, turėdamos didelį prieštankinių ginklų arsenalą.

 

Rusija vis dar neišmoko šios pamokos iš ankstyvosios karo stadijos. Rusijos kariuomenei tai kainuoja nemažus pinigus, nes vienas T-72 kainuoja apie 500 000 dolerių, o vienas T-90M – apie 4,5 mln. Dešimties tankų praradimas priešui kainavo apie 45 milijonus dolerių.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(58)
(0)
(58)

Komentarai ()