To dar nebuvo: JK siūlo JAV ir Kanadai baigti su Ukrainos gynyba  ()

Pasak žurnalistų, britų diplomatai bando įtikinti Amerikos ir Kanados kolegas, kad laikas Ukrainai duoti reikalingus įrankius pulti ir karui laimėti, o ne tik gintis ir suvaldyti fronto liniją.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Didžiosios Britanijos užsienio reikalų sekretorius Jamesas Cleverley sausio 17 d. atvyko į JAV sostinę Vašingtoną į svarbų susitikimą, kuriame, be kita ko, bus aptarti klausimai, susiję su karu Ukrainoje. Kitą dieną panašus renginys vyks Toronte, praneša „Sky News".

Pranešama, kad J. Cleverley bandys įtikinti savo JAV ir Kanados kolegas, kad atėjo laikas suteikti Ukrainai įrankius, reikalingus karui laimėti, o ne tik išlaikyti fronto liniją.

Didžiosios Britanijos tankų, artilerijos sistemų ir šarvuočių pristatymai bendros situacijos mūšio lauke nepakeis. Tačiau Didžiosios Britanijos delegacija Vašingtone tikisi, kad tankų tiekimas paskatins kitas šalis pasekti jos pavyzdžiu.

 

Delegacija stengsis perteikti žinią, jog Ukraina turi būti apginkluota dabar, kad viskas kuo greičiau baigtųsi ir Rusija negalėtų derėtis iš jėgos pozicijų.

JAV suteikė Ukrainai didžiulį kiekį mirtinų ginklų, o tai sukėlė kare lūžio tašką. Tačiau iki šiol nebuvo pristatyti nei tankai, nei mechanizuota artilerija, nei šarvuočiai.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(356)
(12)
(344)

Komentarai ()