CŽA vadovas vėl slapta atvyko pas V. Zelenskį: Ukraina sulaukė naujo perspėjimo  ()

Pasak žurnalistų, Williamas Burnsas perspėjo Ukrainos vadovybę, kad laikui bėgant pagalbos iš JAV ir Vakarų šalių gavimas gali tapti sunkesnis.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Praėjusios savaitės pabaigoje JAV Centrinės Žvalgybos Agentūros (CŽA) direktorius Williamas J. Burnsas atvyko į Kyjivą, kur susitiko su Ukrainos prezidentu Volodymyru Zelenskiu ir aukštais Ukrainos žvalgybos pareigūnais. Apie tai praneša „The Washington Post“.

Žurnalistai pažymi, kad CŽA vadovas Zelenskiui pasakojo apie Rusijos karinius planus artimiausioje ateityje. Susitikime taip pat buvo iškeltas klausimas dėl tolesnės JAV paramos Ukrainos ginkluotosioms pajėgoms. Burnsas sutelkė dėmesį į tai, kad kada nors Ukrainai bus sunkiau gauti karinę pagalbą iš sąjungininkų. Kariniai resursai senka ir Vakaruose, gamyklos nebuvo pasiruošusios šiam karui. Vakarai negali atiduoti visos savo ginkluotės Ukrainai. Žurnalistai, remdamiesi viešai neatskleista informacija, rašo, kad Ukrainos prezidentas ir jo kolegos buvo informuoti, kad parama kol kas išlieka stipri, Ukrainos gruodį skirtas 45 mlrd. dolerių paketas.

 

„Direktorius Burnsas nuvyko į Kyjivą, kur susitiko su Ukrainos žvalgybos kolegomis, taip pat su prezidentu Zelenskiu ir dar kartą patvirtino mūsų nuolatinę paramą Ukrainai ginantis nuo Rusijos agresijos“, – JAV pareigūną citavo „The Washington Post“.

(53)
(6)
(47)

Komentarai ()

Susijusios žymos: