„Jie suteikė 100% garantiją“ - paaiškėjo, ką „Wagner“ samdinių šeimoms atveža karstuose  ()

„Wagner“ samdinių artimiesiems dovanoja tuščius karstus. Tai Rusijos kanalui „Dožd“ pasakojo moteris, kurios vyras buvo užverbuotas karui.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Moters teigimu, „Wagner“ jos vyrą užverbavo kalėjime. Rudenį vyras buvo išsiųstas į frontą ir nustojo bendrauti su šeima. Gruodį su moterimi susisiekė „Wagner“ atstovai ir pranešė apie jos vyro mirtį Bachmuto apylinkėse. Netrukus šeimai buvo atvežtas uždaras cinko karstas, „Wagner“ medaliai, garbės raštas ir mirties liudijimas.

„Mums pasakė, kad karsto atidaryti nereikia, nes prieš siųsdami [į karą] paima šiek tiek DNR, o kai randa lavonus, palygina. Sakė, kad gali 100 % garantuoti, kad tai jis“, – sakė moteris.

Po kelių savaičių po laidotuvių su moterimi susisiekė nepažįstamas vyras ir pasakė, kad jos vyras gyvas ir yra okupuotame Ukrainos Debalcevės mieste. Kiek vėliau ji sulaukė skambučio iš ukrainietiško numerio. Ukrainos saugumo pareigūnu prisistatęs vyras pasakojo, kad jos vyras iš tikrųjų buvo nelaisvėje nuo spalio pabaigos. Taip pat šis vyras apibūdino belaisvio žaizdas ir patikino, kad sužeistasis iš tikrųjų buvo išgelbėtas.

 

Rusijos federalinė bausmių vykdymo tarnyba, motyvuodama konfidencialumu, atsisakė suteikti žmonai informaciją apie jos vyrą. Tačiau Ukrainos kariuomenės komendantūra patvirtino, kad jos vyras tikrai buvo sužeistas ir pateko į nelaisvę.

Televizijos kanalo žurnalistai teigia, kad socialiniuose tinkluose jiems pavyko aptikti dar keletą panašių istorijų. Kartu pažymima, kad „Wagner“ grupės atstovai primygtinai pataria neatidaryti karstų, kuriuose jiems atvežami žuvę samdiniai.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Technologijos.lt
(86)
(2)
(84)

Komentarai ()

Susijusios žymos: