Pentagonas atskleidė didžiausią ir svarbiausią „Abrams“ trūkumą - skelbiama, kuo skiriasi nuo „Leopard“ ir „Challenger“  ()

„Abrams“ tankai Ukrainai tikriausiai netinka.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

JAV valdžia mano, kad „Abrams“ tankų tiekimas Ukrainai nėra prasmingas dėl to, kad tokią įrangą sunku prižiūrėti. Tokį pareiškimą padarė Pentagono spaudos sekretoriaus pavaduotoja Sabrina Singh.

„Abrams“ yra daugiau priežiūros klausimas. Turiu omenyje, kad tai tankas, kuriam reikia specialių degalų. Tuo tarpu „Leopard“ ir „Challenger“ turi kitokius variklius, jiems pakanka dyzelino, juos šiek tiek lengviau prižiūrėti, jie gali manevruoti dideliuose plotuose“, pasakė Singh.

Ji taip pat priminė, kad JAV jau sutiko aprūpinti Ukrainą pėstininkų kovos mašinomis „Bradley“ ir toliau stumia kitas šalis perduoti techniką ir reikalingus daiktus Ukrainos kariuomenei.

 

„Abrams“ tankai turi turbinos variklį. Jis iš tikrųjų gali deginti dyzeliną, bet nuo pasirinktų degalų priklauso ir priežiūros intervalai. Be to, ukrainiečiai tikrai neturi patirties ir pajėgumų remontuoti tokius variklius. Jie yra reiklesni nei įprasti stūmokliniai dyzeliniai varikliai.

(34)
(11)
(23)

Komentarai ()