ISW skelbia, kodėl ant Maskvos pastatų stogų pasirodė oro gynybos sistemos „Pantsir“ – tai gerai suplanuotas žaidimas  ()

Analitikai mano, kad oro gynybos sistemų įrengimas ant pastatų stogų Rusijoje yra „informacinės operacijos“ dalis.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Rusijos Federacijoje oro gynybos sistemos buvo pastatytos ant Maskvos pastatų stogų, siekiant sukurti informacines sąlygas šalies viduje užsitęsusiam karui Ukrainoje. Tai teigiama Karo studijų instituto (ISW) sausio 20 d. ataskaitoje.

Anot analitikų, Kremlius didina pastangas sukurti viešąją nuomonę, kad Rusija kariauja egzistencinį karą. ISW nurodė, kad Rusijos žiniasklaida ir tinklaraštininkai užsiima priešlėktuvinių sistemų „Pantsir-S1“ ant Rusijos Federacijos pastatų stogų nuotraukų platinimu.

„Kai kurie Rusijos veteranai į šiuos vaizdus reagavo su pasitenkinimu, kad maskviečiai pagaliau sužinos, kad Rusija dalyvauja „sunkiame kare“ Ukrainoje“, – pažymima pranešime.

ISW teigia, kad demonstruodama karinę techniką dideliuose miestuose Rusijos valdžia siekia pavaizduoti karą Ukrainoje kaip „pavojingesnį“ Rusijos visuomenei. Tuo pat metu analitikai nėra linkę manyti, kad Kremlius rimtai tikisi, kad Maskva bus bombarduojama Ukrainos.

„Mažai tikėtina, kad Kremlius mano, kad Ukraina nusitaikys į Maskvą, ir tikėtina, kad jis dalyvauja šiame parodomajame žaidime, siekdamas paremti informacinių operacijų stiprinimą, kad Rusijos vidaus informacinė erdvė būtų paruošta užsitęsusiam karui Ukrainoje ir vėlesniems aukų atvejams“, – mano ISW.

 

Pranešimo autoriai taip pat paminėjo, kad Rusijos Federacijos prezidento spaudos sekretorius Dmitrijus Peskovas atsisakė komentuoti šį klausimą, o Valstybės Dūmos deputatas Jevgenas Lebedevas apskritai pavadino oro gynybos sistemų nuotraukas ant pastatų stogų klastote.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(14)
(3)
(11)

Komentarai ()