JAV į Ukrainą siunčia ypatingus ginklus, su kuriais saugomi net Baltieji Rūmai  ()

„Avenger“ komplekso pagrindas - „Stinger“ raketos, galinčios numušti sparnuotasias raketas, sraigtasparnius, lėktuvus ir bepiločius orlaivius.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Į naujausią JAV pagalbos Ukrainai paketą įtrauktos „Avenger“ priešlėktuvinių raketų sistemos. Anksčiau JAV į Ukrainą jau perkėlė mažiausiai 4 kompleksus. Naujajame karinės pagalbos pakete bus pristatytos dar 8 sistemos.

„Avenger“ oro gynybos sistemos privalumas yra mobilumas, nes ji yra sukurta montavimui ant „Humvee“. Instaliacijos yra skirtos apsaugoti kritinius infrastruktūros objektus nuo raketų ar „Kamikadze“ dronų.

Ant vieno „Humvee“ diegiami du paleidimo įrenginiai. Kompleksas yra pagrįstas „Stinger“ raketomis, šalia montuojamas .50 kulkosvaidis (12,7 mm). „Avenger“ nusitaiko naudodamos infraraudonųjų spindulių kamerą, optinius ir lazerinius jutiklius.

 

„Avenger“ oro gynybos sistema veikia iki 5,5 km nuotoliu, taikius gaudo iki 4 km aukščio. Jei prireikia,  kariai gali paimti „Stinger“ raketą iš sistemos ir paleisti ją nuo peties. Yra žinoma, kad tie patys kompleksai gina Baltuosius rūmus JAV ir kitus kritinėse infrastruktūros objektus. JAV turi 453 „Avenger“ oro gynybos sistemas.

(88)
(3)
(85)

Komentarai ()

Susijusios žymos: