Kas tai yra Dvyliktasis direktoratas: grandiozinė idėja, kaip iš Rusijos galima atimti branduolinį ginklą (Video)

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

donatasv 2023-01-23 22:04
Viskas būtų teisinga jei ne vienas bet. Pažiūrim į Šiaurės Korėją kuri yra viena iš labiausiai izoliuotų šalių pasaulyje. Su kuria net kinija elgesi labai atsargiai. Tas laukinis testuoja balistines raketas, sprodina testuodamas branduolinį ginklą ir papūskit jam po uodega. Rusija kolkas izoliuota tik nuo vakarų, visi kiti kas nori toliau suka biznį ir nesuka galvos tai visas dusinimo procesas išsitęs dar ilgiau. Bet tarkim jei ir pavyks uždusinti kas lys į merdinčio lokio olą?
Benediktas 2023-01-23 22:11
Gal pavyks, gal nepavyks uždusinti Putino ekonomiką, bet bandyt verta. Business as usual - no way. Yra patirties, kad „soti“ Rusija su diktatoriška valdžia yra pavojingesnė, nei su nepritekliumi ir diktatoriška valdžia.
donatasv 2023-01-23 22:28
Dusint reikia tik man nepatinka, kad rėkia jog uždusinti pavyks greitai, bet mato spragas ir nesiima nieko.
mindaugas.vaitiekūnas 2023-01-23 22:30
Kažkaip netikiu, kad Kinija su ja elgiasi atsargiai Manau tiems diktatoriams labai paranku turėti tokį "įrankį", už kurį nesi atsakingas prieš visą likusį pasaulį. Maždaug ten jie taip daro, ne mes. Bet mes nueisime pas juos, kai reikės "paslaugos". Bent jau man atrodo, kad "tame lygyje" reikalai maždaug taip tvarkomi.
donatasv 2023-01-23 23:00
Gal nesiginčinu bet Rusiją nėra šiaurės Korėja. Švedija, Norvegija, Suomija, Danija tai valstybės kurios iš žemdirbystės perėjo į iškasenų išgavimą ir pardavimą, parduodavo iškasenas tol kol tai buvo naudinga, išaugus konkurencijai ir kritus kainai perėjo prie gamybos, taip sustiprino savo ekonomiką dar labiau. Aišku ruso mentalitetas toli gražu nuo šių šalių bet žmonių gebančių gaminti vienokią ar kitokią produkciją turi. Mes pripratome juoktis iš ruso, kad jis nieko gamint nesugeba, bet čia yra tik saviapgaulė. Putino aplinkai tiesiog buvo paranku išlaikyti tokio tipo valstybę. Tiesiog vagi už išteklius gautus pinigus ir nesuki galvos, kam rūpintis kaip čia pagamint, parduot ir t.t. Dabar situacija keičiasi putinui nebus kur iškišti išteklių, gyvent kažkaip reiks. Jei privers oligarchus pradėt kišt pavogtus pinigus į gamybą tai ilguoju laikotarpiu tas gali turėti visai kitokį efektą nei tikisi vakarai. Dėl to ir sakau, kad spaust reikia čia ir dabar. Nebūtinai, kad atsistos kaip anksčiau išvardintos valstybės, bet pradėk siūlyti kinui pigią darbo jėgą ir gausi pradžią. Tuo labiau, kad iškasenų turi ivalias ir jų nebus kur dėt.
donatasv 2023-01-23 23:30
P.S. Pamiršau paminėti. Putkinas prieš karą susitarė su pingvinu palaikyti vienas kitą bet jie susitarė ne dėl karinio palaikymo. Priešingai nei visi mano, kad pingvinas išdavė putkiną nepadeda ginkluote ir panašiai. Jie susitarė dėl ekonominio bendradarbevimo. Galvojate kad tarkim prancūzai verkdami paliko reno gamyklą rusijoje, verkė dėl to kad jiems gaila palikt rusiškus pinigus? Ne jiems gaila palikt gamyklą į kurią ateis kinas prisitaikys savo haval ar kokiam kitam ir kaminas rūksta fabrikas sukasi. Jiems gaila atiduot kinui buvo...
mindaugas.vaitiekūnas 2023-01-24 07:22
Manau, kad tie dalykai eina greta: pramonės plėtra ir modernizavimas pareikalaus aukštesnės klasės specialistų, dėl ko reikės pasirūpinti jų paruošimu, t.y. išsilavinimu. O kuo daugiau išsilavinusių žmonių, tuo tauta protingesnė, ko pasekoje pasikeistų ir požiūris į "šituos dalykus". Iki šiol vietoje išsilavinimo jie gavo vodkės kultūrą ir smegenų ploviklį - TV
Benediktas 2023-01-24 07:53
Diktatūra ir išsilavinę žmonės nelabai kartu egzistuoja - arba vieno, arba kito turi nelikti.
donatasv 2023-01-24 08:20
Egzistuoja ir dar kaip jei tai palanku fiureriui. Diktatūra pats kaip valdymo būdas nera blogas, jei diktatorius rūpinasi savo tauta, o nežiūri kaip ją nustekenti, kad savo kišenes pasipildyti. Rusui trūksta išsilavinusių žmonių? Pažvelkite į karinę techniką nuo povandeninio laivo iki rektyvinio lėktuvų, balistinių raketų, kosmoso pramonės ir t.t. tereikia pradėti tą protą išnaudoti, juolab kinas šalia kuris apmokytas vakarų. Kiek rusas išnaudos savąjį protą neaišku, bet kinas susiurbs pramonę, išteklius labai greit. Tykiai užkariavo Afriką tik ir žiūri kur padėt amerikono dolerį, kad popierių paverstų kažkuo materialiu.
Benediktas 2023-01-24 08:21
Vergas, beteisis ir kartu išsilavinęs žmogus? O kam jam lavintis ir toliau būti beteisiu? Ir gyventi visuomenėje, kur žmogus žmogui - priešas, š vertas. Išsilavinimas, tai ne tik - kaip valdyti stakles ir brėžti liniją techninėse specialybėse. Bet Rusijai sukurti geras sąlykas ir techninėms specialybėms - toli. Todėl, kad niekas nesuinteresuotas dirbti, nes visur korupcija, valdzios lobizmas, ant visų kitų nusi*ikt. Teisingas istorijos interpretavimas, filosofija, kultūra, laisvės? Išsilavinęs žmogus - tokioje šalyje gyventi nenori.
donatasv 2023-01-24 08:46
Nu kaip ir minėjau neigimas, kad rusas nesugeba nieko yra tik saviapgaulė. Propaganda plauna smegenis, bet mokslo bazė tokia kaip chemija, fizika, matematika, informatika ir visos kitos šakos Rusijoje nėra uždraustos ar užmirštos tereikia pradėti tai išnaudoti. Kinas labai puikiai kopijuoja visą karinę techniką nuo ruso, dabar visi tie mainai dar labiau paspartės kino naudai. Rusija tiesiog povaliui taps kino provincija.
immortallt 2023-01-24 08:49
ruskynas nuėjo nuo kažkokios gamybos prie iškasenų eksporto. T.y. ne augo, o atsilikinėjo. Gaminti jie kažką gamina, bet perka iš tos serijos, kaip japonai traktorius ar stakles nesuteptas, kad į lydimo krosnį, ant metalo. Net jei reikia geresnių varžtų, pastaruosius importuoja. Skelbia apie žemės ūkio augimą, to pačio pieno produktų gamybos augimą, bet pieną gamina iš miltelių importuotų iš Kinijos, o produktai pagrinde augalinių riebalų mišiniai. Užaugina daug javų, nes turi vieną didžiausių derlingų žemių ir žmonių santykių. Net ypatingų pastangų nereikia, tiek derliaus per hektarą išauginti. Ką rusas sugeba? Naftos ir dujų gavybos technika šūdas, karinė technika - šūdas. Automobilio, net lada iš 70-ųjų pasigaminti nesugeba. Yra žaliavų eksportas ir tiek. Kiek yra/buvo gamyklų, tai vakarų technologijos ir vakarų vadyba, arba, kažkas likęs nuo sovietinių laikų.
donatasv 2023-01-24 08:53
Visa tai nesvarbu, rusas nuo vakarų priklausomybės pereis prie kino ir viskas. Ką kinas ir nieko nesugeba?
Benediktas 2023-01-24 08:58
donatasv sako: „aš ne prorusiškas, aš antiamerikietiškas". Tik kažkaip visi komentarai Rusijos diktatūros gynybai.
immortallt 2023-01-24 09:09
Ir kaip tau pereis? Vamzdžius paims ir perkels beveik be kaštų ir laiko sąnaudų? Iki Kinijos pertiesti vamzdžius reikia 10+ metų, ir dar gerų kainų. Gerų kainų ruskis pas kiną negauna, nes kinui nėra būtinos žaliavos iš ruskių. Kiek kol kas yra vamzdžių į Kiniją, tiek kainos fiksuojamos gerokai mažesnės nei rinkos ir atsipirkimas vien tik per savikainą yra dešimtmečiais, t.y. ruskis nugręžiamas ir tiesiog atiduoda savo išteklius. Ir čia pamirštant, kad toje pačioje Kinijoje AEI energetika, elektromobiliai ir pan. vystomi ne lėtesniais tempais nei vakarų pasaulyje. Labiau tikėtina, kad dideli gabalai ruskių teritorijos pereis kinams, kas irgi nėra mums optimalu. Kinas ruskiui taip pat pigiau neparduos ir tuo labiau už dyką neduos. Skandalas jau, kad kinai ruskiams pakėlė iki 3x automobilių kainą.
donatasv 2023-01-24 09:17
Pamiršk vamzdžius kinas perims pramonę, išteklius ir pradės gamybą. Statys Putiną į vietą jei nori išlikti daryk kaip mes liepem, arba mirk. Tą verslą kurį perims iš vakarų nereiks 10 metų gaivint, kad jis vėl pradėtų judėti. Paliktas gamyklas tik reiks pradėt pritaikyt kiniškams šlamštui ir viskas. Nieks nesako, kad rusija atsigaus per metus, bet tokiai valstybiai ir nusmukt reiks ne vienerių metų. Kinija, rusija, Indija tai ketvirtadalis pasaulio žmonių. Tereikia pradėt judinti viską ir jie gyvens trindamiesi tarpusavyje geriau neo vakarai.
Benediktas 2023-01-24 10:14
Niekas nesako, kad Rusija, Kinija negalės gyventi gerai - bet ne prie dabartinių santvarkų. Reikia šifto. Niekas netrukdė Putinui ir Kinijai tai padaryti iki dabar. Bet jų valdžia vis dar renkasi - kad valdžia yra svarbiausia, o žmogus yra š.
donatasv 2023-01-24 10:33
Tai tu pažvelk plačiau nei tau stume vakarų propagandistai. Rytai vs vakarai. Čia tik mum sakoma, kad rytai neišgyvens be vakarų technologijų, kinui iki pilnos laimės trūksta tik taivano. Čia ne mes juos baudžiam, neduodami technologijų čia jie nori atsikratyt savo priklausomybės nuo mūsų ir stiprinti savo pozicijas. Amerikonas tai nėra tik graži blizganti būtybė, amerikonas tai manipuliuojanti ir norinti vadovauti persona, lygiai tas pats kinas ir rusas. Visas įmanomas technologijas kišantis į informacijos rinkimą, šantažą ir manipuliavimą siekiant savo pranašumo. Pasidomėk kaip aš tau sakiau Edwardo Snowdeno istorija, pamatysi kokios ilgos rankos amerikos. Tas atsiskyrimas nebūtinai režimo pasikeitimas tai tik režimo bandymas išlikti visais įmanomais budais, kad ir kiek vakarai spaustų.
Benediktas 2023-01-24 10:38
Vargšiukas Putinas - vakarai spaudžia. Baik ginti tą Putiną. Kuo greičiau jis kris tuo geriau bus patiems rusams. Kai kalbi apie Kinija, kad truksta Taivano, tai kalbi apie tai ko truksta Kinijos valdžiai, bet ne kinams. Esu įistikinęs, kad išsilavinusiems kinams trūksta laisvių arba pritruks ateityje ir jie negalės sugyventi su tokia archajiška valdžia. Kaip ir jauniems rusams Putino valdžia, kurie naudojasi internetu ir supranta, kad galima gyventi laisviau ir teisingiau. Apie Amriką rašiau žinutę kitoje temoje, nenoriu kartotis. Amerikos politika labai skiriasi nuo Rusijos ir Kinijos.
immortallt 2023-01-24 10:42
Naivuolis. ruskijoje esančios gamyklos orientuotos į vartojimą ruskyne. Koks vartojimas ruskyne, kai nebus milžiniškų pajamų iš pelningo žaliavų eksporto? "Tereikia" Pats persisunkęs ruskių propaganda ir aiškini apie vakarų propagandą Atsiverti Kinijos importo/eksporto struktūra ir matai, ką importuoja, ką eksportuoja. Manipuliuoja daugiau ar mažiau visi, tik ruskis manipuliuoja su ginklu prie smilkinio, arba peiliu prie arterijos, kinas subtiliau tą patį daro kaip rusas, t.y. šaldytuvą uždaro, tik mums mažiau aktualu, nes kol kas toli ir gali spėti persiorientuoti, o amerikonas su morka manipuliuoja, kad abiems bus geriau. Tau patinka būti prievartaujamam - tai simpatizuoji rusui. Daugumai patinka gyventi geriau, tai simpatizuoja vakarų kultūrai. Kinija Taivano nepaims, kad liktų kas vertingo. Prasidėjus kariniam konfliktui visa gamybos įranga ir infrastruktūra būtų sugadinti vien nuo sprogimų sukeltos vibracijos, čia jau nekalbant, kad kinams išsilaipinti Taivane būtų labai sunku ne tik dėl geografinių aplinkybių, bet ir Taivanio turimos pažangios gynybos sistemos.