Kas tai yra Dvyliktasis direktoratas: grandiozinė idėja, kaip iš Rusijos galima atimti branduolinį ginklą (Video)

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

donatasv 2023-01-24 10:44
Tai ne putino gynimas. Jei aš būsiu teisus, rytai atsikratys priklausomybės nuo vakarų, o tada papūskit po uodega mes elgemės taip kaip mes norim, ginklu imam, patyliukais superkam ar dar kaip nors kitaip tas rytietiškas požiūris plis. Laikinai režimas susilpnėja, bet jei jie eis kartu su kinu ir darys kaip kinas liepe, tai tada visiems bus riesta, nes sustabdyt bus galima tik ginklu.
Benediktas 2023-01-24 11:01
Putinas labai efektyviai atsikratė priklausomybės nuo vakarų per metus. Tik galėjo tai padaryti ir be karo, be specialios operacijos - pats. Tiesiog nutraukti visus kontraktus. Tik ar nebus dabar Putinas priklausomas nuo Kinijos labiau nei buvo priklausomas nuo vakarų?
donatasv 2023-01-24 11:48
Immortal tu žiūri vien tik į Rusiją kaip buvo ssrs laikais. Taip nebėra, kinas yra daug rimtesnė jėga gebanti konkuruoti ir su amerika. Jei rusas prisišlieja prie kino nelieka viso to ką vardini. Man nepatinka būt prievartaujamam dėl to ir sakau jei autokratujos susivienys taip kaip vienijasi vakarai tai žaidimas nebus toks lengvas kaip dabar kada jos atskirai. Pas kiną nėra korupcijos kaip pas rusą, ten visai kita struktūra ir kitaip pinigai skirstomi rusui reikia šokt pagal vakarus, arba pagal kiną nes iš pačios rusijos liko tik šlape vieta. Jei nebus pakankamai griežtai viskas valdoma su kinijos ir rusijos sąsajomis, tai Ukrainos karas bus tik praloštas mūšis. Tiek vakarai atsikratė ruso priklausomybės, tiek rusas bus atstumtas nuo vakarų link kino. Net neturėk kvailos minties, kad rusas sėdės rankas sudėjas ir dvės kaip dvėsė ssrs.
Benediktas 2023-01-24 11:51
Kas tave prievartauja ir kaip? Tu Rusijoje gyveni?
donatasv 2023-01-24 11:53
Geriau patylek nes vėl verksi kad tave kritikuoja. Išmok skaityt ką rašė immortal.
Dannas3 2023-01-24 12:52
Kokius tu cia susivienijimus kliedi. Kinai tyli sulinde i savo siknas ir bijo pirstelt ka nors naudingesnio i rusijos puse. Nes zino kad visa geri, kuri tik pasieke yra vakaru vartojimo deka. Tad jiems pasirinkimas paprastas-draugaut, tuo paciu, konkuruojant su vakarais. Ar susivienyt su rusais ir rizikuot but izoliuotais, kas jiems butu visiska katastrofa.
immortallt 2023-01-24 13:00
Kinai nuo vakarų priklausomi ne mažiau, nei rusai. Jų ekonomika pagrįsta eksportu. Užsidarę jie turės labai rimtų problemų. Problemų daug didesnių nei su rusais ir vakarai turėtų. ruskiai senai nėra supervalstybė ir kinams kaip partneriai jie neįdomūs. Ir su kinais gali būti ne susivienijimas, o kinai de facto gali prisijungi ruskius, de jure liktų atskira valstybė. Nuo to gyvenimas ruskiams nepagerėtų, teisiog užplūstų didžiuliai kiekiai kinų, kurie perimtų visas svarbesnes pozicijas. Indai su kinais nebus partneriai niekada. Tie patys kinai, kuo daugiau plečiasi, kuo stiprėja, tuo labiau pradeda eižėti viduje, nes prasideda kovos dėl laisvės, dėl galios pasiskirstymo. rusas neturės išeities ekonomiškai atsigauti. Po SSRS griūties vamzdynai didžiąja dalimi jau buvo nutiesti, ir buvo ištisos šalys, kurios iš tiesų priklausė nuo energijos tiekimo iš SSRS. Į Kiniją tų vamzdynų nėra, o kiek yra - juokas. Laivais išgabenti bent pusę tiek kiek parduodavo ES - nėra nei tiek laivų pasaulyje, nei turi infrastruktūrą rusai, nei kinai ar indai, nei kinams ar indams reikia, jei nepasiūlytų gerokai pigiau. Esmė ta, kad kažkokią dalį parduos, bet daug mažesniais kiekiais, ir daug mažesnėmis kainomis nei rinkos. O maža kaina ir nepriėjimas prie vakarietiškų naftos ir dujų gavybos technologijų reiškia mažą pelno maržą. Mažai pelno uždirbi, neturėsi už ką pirkti iš kinų įrangos, produkcijos, o ir kinas žinodamas, kad tik iš jų pirkti gali kainą pakels. Kaip minėjau, automobilius tuos pačius, jau dabar 3x didesne kaina (doleriais) pardavinėja, nei iki karo. Kinijos ir ruskyno susivienijimo negali būti. ruskyno prisijungimas prie Kinijos - rizika. Nieko nedarymas ir Kinijai parodymas, kad teritorijų grobimas karine jėga praeina be pasekmių yra dar didesnė rizika. Vienintelis situacijos sprendimas, sukurti laiko mašiną ir grįžti į tą laiką, kai ruskiai užpuolė Gruziją ir tada įsitraukti į karą, ištaškyti ruskių techniką esančią Gruzijoje bei perspėti, kad kita technika, kuri paleis bent šūvį į Gruzijos pusę bet esanti ruskyne bus lygiai taip pat sunaikinta. Tada nebebūtų nei Krymo su Donbasu puolimo, nei atviro karo prasidėjusio pernai. Bet praeities pakeisti negali. P.S. Benediktai, kodėl tau asmeninės žinutės neina parašyti?
donatasv 2023-01-24 13:26
Nežinau koki susivienijimai su kinija bus, bet rusui kitos išeities nėra arba pasiduot vakarų spaudimui, arba ieškoti kitų išeičių. Kinas yra viena iš išeičių rusui. Nėra pas rusą ryšių tiek kiek turi su vakarais dabar bet tai ne esminis dalykas jie patys susprogdino savo ns1 ir 2 kam? Kam pareiškimas palaikyti vienas kitą su kinu betkokiu atveju? Pažiūrėkit Vokietija, Prancūzija, Japonija didelės ir stiprios valstybės sėdi po Amerikos sparneliu ir tyli. Panašu į tai, kad kinas pradeda dominuoti panašiai rytuose. Kinas puikiai supranta, kad jis priklausomas nuo vakarų, bet vakarai lygiai taip pat supranta kiek jie priklausomi nuo kinų. Jei rusas pajudės link rytų pusės tai visą tą sąjungą bus daug sunkiau įveikti nei po vieną. Viskas juda ne susitaikymo linkme, o dominavimo. Vakarai seniai suprato, kad dominuoti po vieną kuo toliau tuo sunkiau. Diktatūros man panašu ir daro išvadas...
Benediktas 2023-01-24 13:32
Čia kalbi apie vakarų spaudimą Rusijos dėl to, kad Putinas su šaika užpuolė Ukrainą, ar apskritai? P.S. immortallt. Dabar turėtų eiti.
immortallt 2023-01-24 14:00
Prancūzų sėdėjimas po JAV sparneliu čia kuo pasižymi? Kad valstybiniu lygiu neužsakinėjama propaganda, koks šūdas yra JAV? Ar kad karui su JAV nesiruošiama? ruskiai nėra partneriai. Jie partneriais gali būti su Š. Korėja, kokiu dar Iranu. Su Kinija partneriai negali jie būti, nes jie nėra lygiaverčiai. Jei tu net tiek nematai, tai nežinau ką ir diskutuoti. Kinai ruskiams mainais duos prekių, ir technologijas kurias turi, bet ne už rinkos kainą, o už kartais didesnę kainą, jei nepaprašys dar mainais atiduoti kokių teritorijų. Taip pat ir parduodant ruskių žaliavas, rinkos kaina neperka kinai, perka su 30-40$ nuolaida jų naftą, o logistika kainuoja brangiau, nei į ES. Šitokiu lygiu santykiai vyks. Kitas santykių etapas, kinams ištikima valdžia, nu kaip Baltarusijoje, ruskiams ištikima valdžia pasodinta. Kaip tu pateikinėji, kad lygūs partneriai būti, ruskiai nepajėgūs, o ir pasiūlyti neturi ko.
Kyborg 2023-01-24 18:24
donatasv, bet tavo jau net mąstymas rusiškas patapo. Blevyzgoji kas būtų naudinga rusijai, kokie variantai visiškai ignoruodamas ar tai būtų naudinga ir kitoms tavo minimoms šalims. T.y. svarbu rusija. Kaip ir Ukrainos atveju, putka užsimanė Ukrainos žemių ir nesvarbu ko nori patys ukrainiečiai. Nustok žiūrėt, skaityt rusišką propogandą, gal po kelių metų pradėsi mąstyt kaip žmogus, o nebe kaip kacapas.
donatasv 2023-01-24 18:54
Vaje rusiškas mastymas apsižvalgyk aplink, niekur trolio ausų nematai jei ziuresim kas blogiau rusui nematysim to, ką jis gali padaryt kad jam geriau būtų... Taip kad nustok blevyzgot. Rusui yra du keliai arba bankrutuoti arba eit su kinu, su vakarais visi saitai nutraukti ir greitu metu nenusimato pagerėjimo ir tai tikrai neįtikėtinas variantas, kad jis patrauks su "partneriu" kaip putinas vadina kiną... Atsipeikekit.
Fikcija 2023-01-24 20:01
Visa sita diskursija be galo juokinga , kas trukde JAV ir ES po krymo okupacijos ruskems ivesti dabartinio lygio sankcijas? Ir ryztingai mazinti priklausomybe nuo ruskyno energetiniu resursu?
Benediktas 2023-01-24 20:07
Pats matai, ko trūko. Dabar jau įvedė. Putinas - vakarų agentas
immortallt 2023-01-24 20:31
Taip ruskiui reikia nedėti sankcijų, tiekti ginklus ne ukrainai, o rusams, kad tik nenubėgtų pas kinus. Tai tikrai kinams ir bet kam kitam bus rimtas įspėjimas atviru karu nebandyti užiminėti kaimyninių teritorijų. Čia save troliu vadini?
donatasv 2023-01-24 21:12
Vaidenasi? Žeknokis... Kur parašiau nedėti sankcijų? Kur parašiau netiekt ginklų? Gal atsipeikek nuo šūdo galvoje. Tai tik vienas iš galimų variantų kur gali nueiti rusas. Kas antras ekspertas rašo savo nuomone ir ji nepasiteisina. Jūsų požiūris optimistiškas, mano pesimistiškas. Bet tai nereiškia, kad nors viens iš jų pasiteisins...
immortallt 2023-01-25 08:33
Taigi sankcijos į kinų rankas pastūmė. Pralaimėjimas prieš Ukrainą irgi į kinų rankas pastums. Jei ne tokia tavo žinutė, tai prie ko tas pastūmimas į rytus? "Ekspertas" ar "influenceris"? Nepasitvirtina, ar nėra tiek akivaizdu? Pvz. daug kas kartoja ruskių propagandą, kad ekonominės sankcijos ruskiams neveikia, bet tuo tarpu biudžeto deficitas net su rekordinėmis pajamomis - rekordinis, per 40 milijardų. Pajamos iš naftos ir dujų krenta, sparčiai, tiek dėl sumažėjusių kiekių, tiek dėl kainų (na dujų kiekius patys susimažino, bet jei toliau per NS tiektų, jos dabar būtų dar mažesnės). Sunkioji pramonė didžiąja dalimi neveikia, pvz. autopramonės gamyba krito daugiau nei 75%, t.y. prieš karą gamino per 100k automobilių per mėnesį, dabar jau skaitosi gamyba atsigavusi ir išspaudžia 25k per mėnesį. Sunkiojo transporto gamyba dar labiau kritusi. Karinės pramonės gamyba - stagnuoja ir nesugeba paleisti, o karui ruošėsi. Tiesiog ruskiai vis tiek turi dar daug rezervų ir jais maskuoja savo problemas, tai atrodo, kad viskas gerai. O jei neturėtų problemų, nereiktų dronų iš Irano, uniformų iš Š. Korėjos, o ir karinės įrangos naujos sugebėtų į frontą tiekti, ne tik šovinius, nereiktų iš savo verslo sunkvežimius atiminėti.