Vakarai apsisprendė, kurio tipo naikintuvas labiausiai tiktų Ukrainai (Video)  ()

Naikintuvų perkėlimo į Ukrainą klausimą nuolat kelia aukščiausia Ukrainos karinė vadovybė. Šia tema diskutuojama ir Vakaruose, jau nustatytas lėktuvų, kuriuos galima perkelti į Kyjivą, tipas.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Tai komentaruose televizijos kanalui „FreeDom" pareiškė Karinių oro pajėgų vadovybės pranešėjas Jurijus Ignatas.

Ukraina prašė Vakarų daugiafunkcių lėktuvų nuo pat plataus masto Rusijos invazijos pradžios. Aviacijos tema niekada nepasitraukė iš kasdieninių diskusijų. Ją kelia aukščiausia karinė vadovybė, o Ukrainos lakūnai spręsti šio klausimo keliavo į Vakarus. Labiausiai Ukrainai tiktų naikintuvai F-16, reikia bent vienos eskadrilės – tai sudaro 12 lėktuvų. Dar 2019 metais oro pajėgų plėtros planuose skelbta, kad reikės apie 4 naikintuvų brigadų ir 2 nepilotuojamų orlaivių pulkų.

„Ukrainiečių karo lakūnai keliavo į JAV, buvo skirtos lėšos jų mokymui. Tai yra, aviacijos tema niekada nebuvo išmesta iš darbotvarkės. Orlaivių tipas, kuris greičiausiai bus suteiktas Ukrainai ir atitinkamas treniruočių grafikas, jau nustatyti", – sakė jis.

 

Kalbame apie ne tik pačių pilotų, bet ir aviacijos inžinierių mokymą – tai yra svarbiausias elementas, be kurio negalima apsieiti, pažymėjo Jurijus Ignatas. Be to, Ukraina turi paruošti infrastruktūrą Vakarų orlaiviams, todėl dabar daroma viskas, kad sprendimas dėl naikintuvų perdavimo būtų priimtas kuo greičiau.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(68)
(0)
(68)

Komentarai ()