Elektromobilis, hibridas, ar įprastas automobilis – ar jau esate pasiruošę pokyčiams?  ()

Daugelis žmonių šiais laikais apsieiti be automobilio nebegali, o sparčiai tobulėjančios technologijos ir didėjantis pasirinkimas pritraukia dar daugiau naujų vairuotojų. Vis dėlto, kiekvienas vairuotojas turi unikalius įpročius ir poreikius, todėl ir automobilių parką šiandien sudaro hečbekai, sedanai, krosoveriai, keturduriai kupė ir kitų tipų kėbulai. Tačiau vis dažniau automobilių pirkėjai, vietoje dyzelinių bei benzininių varikliu, svarsto ir elektrines arba hibridines alternatyvas.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Nemažai automobilių gamintojų paskelbė nuo 2030 metų nebegaminsiantys dyzelinių bei benzininių automobilių. Nors didžioji dalis automobilių gatvėse vis dar varomi degalais, atsinaujinant jau verta apsvarstyti ir kitas alternatyvas. Kviečiame susipažinti su kiekvieno tipo automobilių privalumais ir trūkumais.

Elektromobiliai

Elektra varomi automobiliai sparčiai perima rinką kaip ekologiškesnė, ekonomiškesnė ir moderni alternatyva tradiciniams automobiliams. Lyginant su dyzeliniais bei benzininiais automobiliais, elektromobilis yra gerokai tylesnis, nenaudoja degalų ir suteikia momentinę galią spustelėjus akceleratoriaus pedalą.

Deja, net ir patys naujausi modeliai vis dar kelia tam tikrų problemų. Dėl didelių baterijų jie yra sunkūs, o dėl didelio svorio reikalinga tvirtesnė važiuoklė bei sustiprinti stabdžiai. Visa tai neigiamai paveikia kainą, bet augant elektromobilių paklausai rinkoje pastebima vis daugiau pigesnių elektra varomų modelių.

Hibridai

Dar visai neseniai hibridai atrodė kaip automobilių ateitis, bet šiuo metu jie palengva nyksta kartu su dyzeliniais ir benzininiais automobiliais dėl patobulėjusių elektromobilių. “BloombergNEF” tyrimo metu nustatyta, kad įkraunamų hibridų paklausa 2021 metais pradėjo kristi. Pavyzdžiui, 2021 metų birželį Prancūzijoje užregistruotų įkraunamų hibridų kiekis sumažėjo 28 proc., o Vokietijoje – 16 proc.

 

Nors hibridai gali būti įvairių rūšių, visuose juose yra benzininis/dyzelinis ir elektrinis varikliai. Vienų hibridų elektros varikliai gali veikti nepriklausomai nuo degalų, kiti tik prisideda įsibėgėjant arba važinėjant nedideliu greičiu. Įprastai hibridai yra labai patikimi, bet juos gamintojai siūlo vis rečiau.

Dyzeliniai bei benzininiai automobiliai

 

Daugelis vairuotojų vis dar perka degalais varomus automobilius dėl įpročių ir patogumo. Nors šiuo metu pasaulis vis dar labiau pritaikytas jiems, dyzeliniai bei benziniai varikliai yra žymiai sudėtingesni ir reikalauja gerokai daugiau priežiūros. 

Anksčiau ar vėliau teks pereiti prie elektromobilių, bet valdžia to nereikalaus dar eilę metų. Kol kas drąsiai galite pirkti dyzelinius bei benzininius automobilius, o jeigu norite atsinaujinti ir elektromobiliai per brangūs – dabar pats laikas išbandyti hibridą.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: www.technologijos.lt
(1)
(0)
(1)

Komentarai ()