Rusijos karinės paslaptys pateko į NATO: skelbiamas galingas JK pareiškimas  ()

Britai aktyviai tyrinėja naują Rusijos armijos karinę įrangą, kurią Ukrainos ginkluotosios pajėgos mūšio lauke paėmė kaip trofėjus.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Vakarų spauda praneša, kad Ukrainos ginkluotosioms pajėgoms užgrobus svarbią Rusijos karinę techniką (pavyzdžiui, elektroninio karo kompleksą „Krasucha-4"), ji perduodama įvertinti Vakarų žvalgybos agentūroms. Tai lemia greitų atsakomųjų priemonių kūrimą.

Šis požiūris yra dalis daug platesnių Londono pastangų remti Ukrainą karinės pagalbos paketais, mokymais, tiekimo grandinės koordinavimu, informacijos operacijomis ir dalijimusi žvalgybos informacija su visuomene, siekiant atremti melagingus Rusijos teiginius apie „teisingą karą", sakė vienas aukšto rango JK gynybos departamento pareigūnas konferencijoje Londone, informuoja „Breaking Defense".

Pareigūnas teigė, kad galimybė „pakirsti pasitikėjimą" Rusijos sistemomis sukurs rinkos galimybių „alternatyviems sprendimams". Tai yra aiški užuomina, jog pramonei buvo pavesta ištirti rusišką įrangą ir kurti geresnes atsakomąsias priemones.

JK taip pat mano, kad ukrainiečiams būtų naudingos naujos žinios. Pareigūnas taip pat pridūrė, kaip Ukrainos ginkluotosios pajėgos daugeliui skeptikų įrodė, kad Ukrainos kariuomenė gali lygiaverčiai pasipriešinti „antrai pasaulio armijai". Bet prieš V. Putino armijos invaziją į Ukrainą mažai kas tikėjo ukrainiečių gynėjais, sakė politikas.

 

Didžioji Britanija pasirengusi ir toliau teikti karinę pagalbą Ukrainai. Netrukus bus perleista grupė „Challenger 2" tankų su šarvuotomis gelbėjimo mašinomis, taip pat 155 mm kalibro haubicos AS90. Remdamasi išsamia karo Ukrainoje analize, JK taip pat planuoja peržiūrėti savo nacionalinės gynybos strategiją.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(258)
(2)
(256)

Komentarai ()