[Žinios trumpai] Reikia stabdyti arklius arba bus Sovietų Sąjungos likimas: skelbiamas netikėtas Patruševo pareiškimas  (3)

Kremlius įvertino savo šansus ginklavimosi varžybose su Vakarais ir, regis, nusprendė pasiųsti ženklą, kad nėra pasirengęs eskaluoti karą Ukrainoje.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Rusijos saugumo tarybos sekretorius Nikolajus Patruševas užsiminė, kad Rusijos vadovybė nėra pasiruošusi eskaluoti karo net reaguodama į „Abrams" ir „Leopard" tankų Ukrainai tiekimą. Sprendžiant iš jo žodžių, Maskva stengiasi išvengti konfrontacijos su NATO.

„Šiandieniniai įvykiai Ukrainoje yra daugelio metų JAV pasirengimo hibridiniam karui prieš Rusiją ir bandymo užkirsti kelią daugiapolio pasaulio formavimuisi rezultatas", – sakė N. Patruševas.

Kartu jis tvirtina, kad kolektyviniai Vakarai  Rusijos karo nesustabdys, net ir pasibaigus karštajai „konflikto" Ukrainoje fazei. Tačiau Rusijai įtraukimo į ilgalaikę karinę konfrontaciją klausimas yra itin skaudus. Politologas Tarasas Berezovecas atkreipė dėmesį į šį N. Patruševo pareiškimą.

 

Jis mano, kad N. Patruševas žino, kuo baigėsi SSRS ir JAV ginklavimosi varžybos, todėl padarė pareiškimą, patvirtinantį, kad Maskva nenori kartoti Sovietų Sąjungos likimo. Ko gero, su Vakarais bus bandoma susitarti dar dažniau ir atkakliau.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(140)
(11)
(129)

Komentarai (3)