„The Wall Street Journal“: Turkija išdavė JAV – skelbia, ką daro su Rusijos pavogtais amerikietiškais lėktuvais  ()

JAV pareigūnai spaudžia Turkiją nebepriimti JAV pagamintų lėktuvų, kuriuos Rusija pasisavino po plataus masto invazijos į Ukrainą.


Visi šio ciklo įrašai

  • 2023-01-27 „The Wall Street Journal“: Turkija išdavė JAV – skelbia, ką daro su Rusijos pavogtais amerikietiškais lėktuvais  ()

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Apie tai pranešė „The Wall Street Journal“, remdamasis JAV pareigūnais.

Leidinys rašo, kad praėjusį mėnesį aukšto rango JAV pareigūnai perspėjo, kad Turkijos piliečiams gali grėsti kalėjimas, baudos, eksporto privilegijų praradimas ir kitos priemonės, jei jie teiks tokias paslaugas, kaip degalų papildymas ir atsarginės dalys JAV gaminamiems orlaiviams, skrendantiems į (arba iš) Rusijos ir Baltarusijos, nes taip pažeidžiamos eksporto taisyklės.

JAV prekybos sekretoriaus padėjėja Thea Roseman Kendler perdavė žinią Turkijos pareigūnams gruodį lankydamasi Turkijoje, pranešė pareigūnai.

Turkijos užsienio reikalų ministerija į laikraščio prašymą pakomentuoti įspėjimą neatsakė.

Praėjusių metų vasarį JAV prezidento Joe Bideno administracija įvedė eksporto kontrolę, neleidžiančią Rusijai naudoti amerikietiškų orlaivių, reaguodama į ataką prieš Ukrainą. Eksporto kontrolė draudžia bet kokiems JAV pagamintiems orlaiviams arba tiems, kuriuose yra daugiau nei 25 % JAV komponentų, skristi į Rusiją arba Baltarusiją be JAV Prekybos departamento Pramonės ir saugumo biuro išduotos licencijos.

 

Rusijos oro linijos ir toliau skraido „Boeing“ lėktuvais ir prieštarauja JAV ir Europos Sąjungos pastangoms grąžinti juos savininkams.

Pasak aviacijos analitikų „Cirium“, Rusijos ir Baltarusijos oro linijos, įskaitant Maskvoje įsikūrusią valstybinę įmonę „Aeroflot“, nuo spalio 1 d. vykdė daugiau nei 2 100 skrydžių į Turkiją JAV pagamintais orlaiviais, įskaitant „Boeing 777“, „Boeing 757“ ir „Boeing 737“.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(35)
(12)
(23)

Komentarai ()