[Žinios trumpai] Į miltus ką tik sumaltas didžiulis Kyjivo puolimas: skelbiama, kas nutiko  ()

Centrinė Ukraina, įskaitant Kyjivo regioną ir pačią sostinę, tapo sunkiai pasiekiama Rusijos raketoms ir bepiločiams orlaiviams.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Rusija ketvirtadienį, sausio 26 d., surengė 2 didžiulius išpuolius prieš Ukrainą. Ukrainos ginkluotosios pajėgos numušė 47 iš 55 ryte paleistų raketų ir visus Irano bepiločius orlaivius, paleistus naktį, sakė Ukrainos vyriausiasis vadas Valerijus Zalužnas.

Visos raketos ir dronai virš Kyjivo buvo numušti, o tai reiškia kad Vakarų oro gynybos sistemos apsunkina Rusijos atakas Kyjivo regione. Apie tai rašo Rusijos „Agentūra“.

„Šiandien Kyjivo oro erdvėje buvo aptikta apie 20 raketų, anot Kyjivo miesto karinės administracijos, visos jos buvo numuštos“, – rašoma rusiškame leidinyje.

Miesto meras Vitalijus Kličko pranešė, kad sprogimai buvo Dnipro ir Golosejevskio rajonuose. Golosejevskio rajone raketa pataikė į negyvenamą pastatą. Kyjivo administracija patikslino, kad į pastatą pataikė numuštos raketos skeveldros. Kyjive, nukritus raketoms, vienas žmogus žuvo, du buvo sužeisti.

Naktį Ukrainos ginkluotosios pajėgos taip pat numušė visus 24 Rusijos kariuomenės paleistus bepiločius orlaivius „Shahed-136/131“. Apie 15 iš jų buvo numušti virš Kyjivo srities, teigia rusai.

Yra žinoma apie smūgius infrastruktūros objektuose Odesos, Vinicos ir Kyjivo regionuose. Raketa pataikė į pramonės įmonę Dniepropetrovsko srityje – bendrovė „Ukrenergo“ pranešė apie žalą, padarytą „aukštos įtampos įrangai“ Dnipro srityje. Sprogimai naktį taip pat nuaidėjo Zaporižios ir Chersono regionuose.

 

Prezidentūros vadovas Andrejus Jermakas, komentuodamas naktinę bepiločių orlaivių ataką, rašė, kad Rusijos kariuomenė tokiu būdu „nori perkrauti oro gynybos sistemą“. Matyt, tai nepasiteisino, nes dauguma raketų buvo numuštos.

Įvykiai rodo, kad Centrinė Ukraina, įskaitant Kyjivo regioną ir pačią sostinę, tapo sunkiai pasiekiama Rusijos raketoms ir bepiločiams orlaiviams.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(292)
(5)
(287)

Komentarai ()

Susijusios žymos: