Skelbiama sensacinga informacija: NATO narė Ukrainai slapta tiekė naikintuvus  ()

Žiniasklaida: NATO narė Ukrainai slapta tiekė naikintuvus.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

2022 metų pavasarį Varšuva Ukrainai slapta pristatė kelis savo naikintuvus MiG-29, nors Lenkijos vyriausybė tokius sandorius oficialiai paneigė, teigia vietos laikraštis, remdamasis šaltiniais.

„Dziennik Gazeta Prawna“ (DGP) teigimu, lėktuvai buvo išsiųsti naudojant „kombinuotą“ metodą, o tai, matyt, reiškia, kad jie buvo pristatyti išmontuoti ir deklaruoti kaip atsarginės dalys.

„Fiuzeliažas ir sparnai taip pat yra atsarginės dalys“, – trečiadienį rašė DGP, remdamasis šaltiniais Lenkijos vyriausybėje.

Kovo mėnesį Vašingtonas atmetė planą perkelti į Ukrainą lenkų lėktuvus MiG-29. Vašingtono teigimu, šis žingsnis būtų eskalavęs konfliktą ir būtų rizikuojama tiesiogiai įtraukti į konfliktą JAV arba NATO sąjungininkę, kas galėtų sukelti tiesioginę konfrontaciją su Rusija.

Tačiau balandį Pentagonas pareiškė, kad neįvardytos JAV sąjungininkės padėjo sustiprinti Ukrainos naikintuvų parką „atsarginėmis dalimis“, kurios buvo panaudotos daugeliui Kyjivo apgadintų lėktuvų restauravimui.

 

Remiantis DGP, atrodo, kad ši sąjungininkė galėjo būti Lenkija, kuri balandžio pabaigoje taip pat atskleidė, kad suteikė Ukrainai 7 milijardų dolerių karinę pagalbą, įskaitant tankus, dešimtis haubicų, „Grad“ ir raketų naikintuvams MiG-29 ir Su-27, bei kitą amuniciją.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(283)
(4)
(279)

Komentarai ()