Berlynui bus šokas, kokių naujų ginklų paprašė Ukraina: „Leopard 2“ yra tik pirmas žingsnis“  (0)

Vokiečių žurnalistų teigimu, Ukrainos užsienio reikalų viceministras Andrijus Melnikas prašo, kad Vokietija aprūpintų Ukrainos ginkluotąsias pajėgas kur kas daugiau nei tik tankais ir kita sunkiąja technika.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Ukrainos užsienio reikalų viceministras Andrijus Melnikas prašo, kad Vokietija perduotų daugiau karinės technikos Ukrainos ginkluotosioms pajėgoms, kad jos galėtų atremti numatomą Rusijos puolimą. „Spiegel“ tai pranešė sausio 25 d.

Leidinio teigimu, Melnikas prašo Vokietijos naikintuvų „Tornado“ ir „Eurofighter“, taip pat karo ir povandeninių laivų. Kartu viceministras pažymėjo, kad „Leopard 2“ tankų tiekimas yra „tik pirmas žingsnis“, nes rusai dabar gamina ginklus ruošdamiesi būsimam puolimui. Melnikas pridūrė, kad Vokietijos gynybos ministras Borisas Pistorius turėtų imtis iniciatyvos tiekiant Ukrainai būtinus ginklus.

 

„Mums reikia karo laivų, kad galėtume apsaugoti pakrantę. Turime labai ilgą pakrantę. Mums taip pat reikės povandeninių laivų, kad pašalintume naujos atakos iš Juodosios jūros pavojų“, - sakė Melnikas.

Užsienio reikalų viceministras pabrėžė, kad gresia naujas Rusijos puolimas, įskaitant ir prieš Kyjivą.

(42)
(1)
(41)

Komentarai (0)