Pranešama apie totalų „Wagner" sutriuškinimą Ukrainoje: kompanija beveik visiškai likviduota  ()

„Wagner“ egzistavimas išlaikomas tik verbuojant kalinius, tikina Vladimiras Osečkinas.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Per nepilnus karo prieš Ukrainą metus „Wagner“ buvo beveik visiškai likviduota ir dabar jai išlikti padeda tik nuteistųjų verbavimas Rusijos kalėjimuose. Šia informacija pasidalino Rusijos žmogaus teisių aktyvistas ir projekto Gulagu.net įkūrėjas Vladimiras Osečkinas. Pasak jo, maždaug pusė „Wagner“ profesionalių karių kare prieš Ukrainą buvo pašalinta. Dar 20-25% karių „Wagner“ paliko dėl įvairių priežasčių: vieni nenorėjo dalyvauti kare, kiti nenorėjo tapti „mėsmalės“ aukomis.

„Liko labai mažai tų, kurie pastaruosius 5–7 metus buvo su Prigožinu ir Utkinu... Jei Federalinė bausmių vykdymo tarnyba nustos aprūpinti juos kaliniais, tada viskas labai greitai baigsis“, sakė Osečkinas. Jis pabrėžia, kad tik masinis kalinių verbavimas leidžia „Wagner“ kompensuoti nuostolius. Tačiau dėl nežmoniškos „Wagner“ taktikos atsargos labai greitai prarandamos. Jei „Wagner“ arba Prigožinas nebebus naudingi Putinui, organizacijai bus leista išnykti.

„Wagner“ pastatė tikrą mirties konvejerį, mėsmalę, kuri sugeria tūkstančius gyvybių. Jie absoliučiai negalvoja apie kalinius, kuriuos paima iš kolonijų. Su jais elgiasi ne kaip su žmonėmis, o kaip su suvartojamais daiktais... Jie galvoja apie pasirodymą, nes laikrodis šnabžda Prigožinui tik-tak. Baigiasi terminai, skirti Bachmuto užėmimui ir situacijai fronte pakeisti. Pasitikėjimo Prigožinu nebėra... Žinome, kad grupę palieka kelių dalinių vadai kartu su kariais. Prigožino pozicijos silpsta“, – sakė žmogaus teisių aktyvistas. Jis mano, kad iki metų pabaigos Rusijoje nebeliks tokios politinės figūros kaip Prigožinas.

 

Pastebėtina, kad, anot Osečkino, kalinius verbuoja ne tik „Wagner“, bet ir kitos privačios karinės kompanijos bei daliniai.

(128)
(4)
(124)

Komentarai ()

Susijusios žymos: