„1000 šarvuočių ir 150 tankų“: skelbiama, kur smogs didysis Ukrainos puolimas – sėkmės atveju tai bus grandiozinis Rusijos pralaimėjimas  ()

„Ukraina gavo ginklų didelio masto puolimui viena kryptimi“, – detales paskelbė Svitanas. Pasak Svitano, visi nauji ginklai, kuriuos Kyjivas gaus iš Vakarų, leis pasiekti Azovo jūrą.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Karo ekspertas Romanas Svitanas neatmeta, kad kai tik visa Vakarų perduota ginkluotė pateks į Ukrainos ginkluotųjų pajėgų rankas, Ukrainos gynėjai galės perimti iš įsibrovėlių sausumos koridorių nuo Krymo iki Donbaso.

Sausio 25 d. išskirtiniame interviu TSN Svitanas išsakė savo nuomonę apie naujus ginklų tiekimus Ukrainos ginkluotosioms pajėgoms iš Vakarų, taip pat apie tai, kokias sienas tokiais ginklais gali pasiekti Ukrainos gynėjai.

Pasak Ginkluotųjų pajėgų atsargos pulkininko, Kyjivas gavo visus prašomus ginklus, kad galėtų vykdyti plataus masto kontrpuolimą tik viena kryptimi. Gali būti, kad kalbame apie prieigą prie Azovo jūros pakrantės.

Pasak Svitano, kai kuriais atžvilgiais Vakarai net pranoko visus Kyjivo lūkesčius. Pavyzdžiui, Ukraina prašė 700 šarvuočių, bet gaus per tūkstantį. Tuo pačiu metu Kyjivas turėtų gauti iš viso apie 150 tankų, o tai yra dvigubai daugiau nei prašoma.

 

Tokio karinės technikos kiekio turėtų pakakti kontrpuolimui Zaporižios kryptimi pradėti. Pagrindinis tikslas yra pasiekti Azovo jūros pakrantę, užblokuoti sausumos koridorių iš Krymo ir galiausiai deokupuoti patį pusiasalį.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(134)
(0)
(134)

Komentarai ()

Susijusios žymos: