„Atšaukiu savo optimistinę išvadą“ – Strelkovas skelbia, kas nutiko Rusijos kariuomenei prie Zaporižės  ()

Rusijos kariuomenės „didysis puolimas“ Zaporižės kryptimi pasirodė esąs netikras.


Visi šio ciklo įrašai

  • 2023-01-26 „Atšaukiu savo optimistinę išvadą“ – Strelkovas skelbia, kas nutiko Rusijos kariuomenei prie Zaporižės  ()

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Rusijos ginkluotųjų pajėgų puolimas, apie kurį pastarosiomis dienomis pergalingai pranešinėjo Rusijos gynybos ministerija ir propaganda, pasirodė buvęs gerokai kuklesnis. Okupantai neturi jokių rimtų pasiekimų. Sausio 25 d. buvęs Rusijos FSB karininkas, karo nusikaltėlis Igoris Girkinas (Strelkovas) buvo priverstas tai pripažinti savo „Telegram“ kanale.

Jis atkreipė dėmesį į tai, kad Kremliaus propaganda nutylėjo nemažai faktų apie savo „didįjį puolimą“ Ukrainos pietuose. Paaiškėjo, kad tariamai užimtas Kamenskas šioje srityje nė iš tolo neprisileidžia Rusijos kariuomenės. Maskva seka pasakas, kad rusų pajėgų judėjimas šia kryptimi „kėlė grėsmę artėjančiam priešo puolimui“. Tai yra, nesėkmingą rezultatą bandoma pavadinti pergale.

„Sunku spręsti, ar tai tiesa, ar jie vėl meluoja. Bet kuriuo atveju turiu atšaukti savo optimistinę išvadą, kad Rusijos ginkluotosios pajėgos nusprendė surengti reikšmingą puolimo operaciją su operatyviniais tikslais šiame sektoriuje“, - rašė Strelkovas.

 

Jis padarė išvadą, kad buvo kažkoks taktinis „šuolis į priekį“, siekiant pagerinti pozicijas. Ir atrodo, kad tai nelabai veikia. Ukrainos kariuomenės vadas Bogdanas Mirošnikovas apie situaciją Zaporižės fronte kalbėjo savo tinklaraštyje „Telegram“. Jis teigia, kad tai buvo „savižudikiškas“ rusų puolimas ir kovos tebesitęsia. Jokių reikšmingų laimėjimų rusai čia nepasiekė.

(142)
(0)
(142)

Komentarai ()

Susijusios žymos: