Ukrainoje vyksta mirtinas mūšis: Kremlius iškėlė prioritetinę užduotį, į puolimą metė 2 elitines jūrų brigadas  ()

Rusijos pajėgos vis labiau spaudžia Vuhledarą Donecko srityje.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Rusijos propagandistai ne karą pareiškė, kad Rusijos kariai jau yra Vuhledaro mieste. Ukrainiečiai tai griežtai neigia, bet situacija čia išlieka labai sunki.

Rusijos pajėgos kontroliuoja du miestelius į pietus nuo Vuhledaro - Pavlivką ir Makilską. Iš ten Ukrainos gynėjų pajėgos apšaudomos artilerija. Pranešama, kad vakar rusai privalėjo pakeisti taktiką - anksčiau link Vuhledaro jie veržėsi šarvuota technika, bet neteko daugybės mašinų, todėl perėjo prie mobilesnių pėstininkų grupių naudojimo. Pėstininkų bandymai prasiveržti nuolat blokuojami, bet jie visada dengiami nesibaigiančiomis artilerijos atakomis, todėl Vuhledaras po truputį nyksta.

Vuhledarui teikiamas didžiulis prioritetas - rusai jo pulti atsiuntė elitines laivyno brigadas - 155-ąją ir 40-ąją. 

Rusai nepajėgė įtvirtinti ugnies kontrolės svarbiausiuose keliuose aplink Vuhledarą, bet padėtis sunki. Prireiks 2-3 mėnesių, kol ukrainiečiai gaus naujausius karinės paramos paketus su šimtais tankų, šarvuotų pėstininkų kovos mašinų ir kita technika. Visa ta papildoma ginkluotė yra reikalinga norint atremti prognozuojamą pavasario puolimą, kurį Rusija gali surengti Ukrainos rytuose, pietuose ir net šiaurėje. Tačiau kalbama ir apie ukrainiečių kontratakų galimybę.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Technologijos.lt
(48)
(2)
(46)

Komentarai ()

Susijusios žymos: