Suskaičiavo, kada Maskvai baigsis pinigai karui

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

donatasv 2023-01-27 22:07
Per tiek laiko jau galima ir atrast aplinkkelių iš kur pasisemti pinigų. Čia blyn sėdi vakarai vaidindami, kad smukdo rusą...
Staska 2023-01-28 10:03
Nemanau, kad Rusijai baigsis pinigai karui. Pagal savo uzsienio valiutos ir aukso rezervus ji yra 4 pasaulyje, po Kinijos, Japonijos ir Šveicarijos. Kas liečia ginkluotes ir amunicijos atsargas, kazin ar gali kas pasakyti kokias maksimalias ju gamybos apimtis ji gali pasiekti, metus tam visus pajegumus. Manau, kad mazai tiketina, kad rusai pralaimes kara tiesiog pritruke amunicijos, ar ginklu, karas nors ir didelis, bet tikrai ne WW2.
Absoliutas 2023-01-28 10:51
Geriau smugdyti negu skatinti
punktyras 2023-01-28 11:04
Pasidomėkite, kokia valiutos atsargų dalis yra užšaldyta užsienio bankuose. Sakysite, galima pasiskolinti užsienio rinkose? Tačiau RF bankroto niekas neatšaukė. Lieka skolintis šalies viduje irba spausdinti pinigus. Bandant biudžeto deficitą padengti, parduodant auksą, jo kaina krenta, todėl norint surinkti tiek pat pinigų, jo reikia parduoti daugiau, dėl ko kaina dar mažėja… Ar didieji žaidėjai norės, kad jų auksas pigtų? RF biudžetas sudarytas, priimant, kad naftos kaina 70$/bbl. Dabar Rusija naftą parduoda ~40$ Planuojamas RF biudžeto deficitas > 3 trln. rublių. (pagal oficialų kursą ~42 mlrd.$)
donatasv 2023-01-28 11:47
Jei neskaičiuoti to kiek šalies biudžetas buvo išvogtas ir kiek jis gali trauktis mažinant arba bent jau pradedant kontroliuoti vogimą. Vidaus rinka karo atveju pilnai gali suktis ir su sava valiuta, jei turės pakankamai maisto atsargų ir iškasenų. Viskas būtų su tomis sankcijomis gerai, tik tiek, kad jas įvedus reikėjo spaust visus kaimynus net ir tapačią Turkija laikytis jų. Įvedė kainų lubas, bet tos lubos galios tik vakarams kurie jų laikysis, kas leis režimui išsilaikyti ilgiau ir rast apėjimų vis daugiau. Pažiūrėkit ką daro Baltarusija su kuru šildymui. Isivešti tiesiogiai negali, tai man rodos per kazakstaną importuoja pas mus. Visa schema reikalauja didesnio rato žmonių, tai kaina pas mus kosminė 3 gal 4 kart didesnė nei buvo. Galutinem taške bulvių maišo pakalikai pasiima savo pinigus, tarpininkai, mūsų perpardavinėtojai ir galiniam taške mes permokam. Puiki strategija, jei nepadarysi iš ruso šiaurės Korėjos tai ir negausi to ką žadėjo eu su savo sankcijomis.
donatasv 2023-01-28 13:47
Čia aišku galit mane išvardinti rusų pakaliku, kad aš čia kliedžiu už rusiskus rublius... Tai nueikit tapatį pasakykit šiems tyrėjams: https://www.siena.lt/news/sienos-demask ... as-is-lsdp Tas pats su anglim reikė pirkti angliu pervažiavus per 3 tiekėjus visi pasakė rusiškos anglys.... Nuvažiavus į krautuvę pažiūrėt ką parduoda maišuose po 25kg, ant maišo buvo parašyta iš rusijos. Po poros savaičių pasirodžius šiam tyrimui etiketės ant maišų dingo...
immortallt 2023-01-28 20:19
Visas ruskių aukso rezervas kainuoja apie 140 milijardų dolerių, dabartine kaina. Bandant tokį kiekį nusimesti kad ir per du metus, net jei ruskiai nebūtų pradėję karo, kaina kristų bent per pusę, nes tiesiog nebūtų kam tiek aukso nupirkti. O dabar dar ruskių auksas toksiškas, pradėsi supirkinėti didesniais kiekiais, gali antrines sankcijas gauti, tai kaina kristų bent 3x. Tada biudžeto deficitui dengti užtektų metams. Čia su sąlyga, kad naftą ir toliau pardavinėja po 40-45$ visą kiekį, bet naftos eksportas praėjusių metų pabaigoje jau buvo kritęs 50%, kris dar daugiau. Dujų eksportas pernai metais kompensavo naftos kainos praradimus - dujų kaina stabilizavosi, tiekimas į ES realiai sustojęs. Nei naftos, nei dujų, ne vamzdynais ruskiai tokio kiekio pasvajoti parduoti negalės bent 10 metų. O čia spangsta apie anglis maišuose Nafta ir dujos sudarė 90% biudžeto pajamų. Anglys, auksas, visi metalai, visa kita vietinė gamyba ir mokesčiai sudarė likusius 10% biudžeto pajamų. Importas jiems brangsta nuo dešimčių procentų, iki kartų. Omeny tai kieno eksportą ES uždraudė, juodojoje rinkoje jie gaus, bet už 3x didesnę kainą. Finansiniai rezervai pagrinde buvo eurais, doleriais, ir mažoji dalis buvo juaniais ar pan., Paskolinti pinigų jiems gali nebent kinai, bet kinai pigiai niekada nieko neduoda. Net automobiliai eksportuojami į ruskyną pabrango trigubai, o naftos ar dujų importas iš ruskių eina su bent 50% nuolaida. Net pvz. dujų vamzdyną jei sutaria tiesti, tai sutaria dėl mažos kainos, kitaip jiems nereikia, bet prie tokių kainų ruskiams vamzydnas atsiperka per porą dešimtmečių. Todėl tie vamzdynai realiai pajudėdavo nebent kai ES pagąsdinti reikėdavo, kad dujas nukreips. Taip, ruskiai staiga pasikeis, ir valdžioje esantys vagys nebevogs bidudežto. Oligarchai, kurie padeda išlaikyti valdžią, staiga tai darys nemokamai. Geriau palikti skęstantį laivą, nei pradėti dar savo pinigus kišti ar rizikuoti savo galva. Ir ruskių biudžetas čia su prielaidomis, kad importas nebrangs, kad nereikės ieškoti kaip karinius pajėgumus atstatyti, na ir kad koks yra viešas biudžetas, toks yra iš tikrųjų. Turint omeny kad dar praėjusį dešimtmetį visą ruskių skelbiama statistika tilpdavo ant vieno A3 lapo, tikrai labai įtikinama, kad skaičiai tikri.
donatasv 2023-01-28 20:27
Taip bet pasidomėk bent kiek istorija ir kiek šaliai reikia išsilaikyti karo atveju. Taip nebus to kas buvo, bet čia niekam neįdomu kas buvo, čia įdomu kiek išsilaikys. Svaigsti su savo nesąmonėmis smuks ir grius, iki griūties ir tas kas buvo tai labai didelis skirtumas. Naftos išteklių eksporto nėra? Gal vėl paieškoti straipsnius apie laivus ir kas juose? Visa ta anglis tik Lietuvos mastu ir man pastebima, o už visa to dar visas likęs pasaulis... Jei nori ignoruoti dalį tiesos, tai nereiškia, kad jos nėra.
Benediktas 2023-01-28 21:24
Jei tiksliai žinotume, kokiu realiu pinigų kiekiu Putinas disponuoja, kokie metiniai pelnas ir išlaidos, būtų galima nesunkiai apskaičiuoti, kiek laiko laikysis ekonomika. Be ekonomikos kariaut turbūt ilgai neišeitų - represiniam aparatui algas moket reikia, kariauja 1mln, o gyvent kažkaip turi dar 142mln. ir armija bei rosgvardija kažin ar dubasins tautą savo už dyką. O jei paskutines šaibas taupys rosgvardijai, tai vistiek jie galų gale pereis i žmonių pusę, jei bus totalus krachas šalyje. Nes Rusija laikysis ilgai, nes žmonės valgys cibulius - tai čia senas argumentas, kaimuose dabar mažai kas gyvena, ten Rusijoje apskritai daug kas biudžetininkai. Reikia skaičių.
vanduo4 2023-01-28 21:49
- Putinas skaito tokias prognozes ir žvengia. - Savo finansus jis sugebėjo optimizuoti per 2008m. krizę prie 40$ už barelį; - Rusijos juodoji rinka tikriausiai didžiausia Pasaulyje. Pagal oficialią statistiką finansų užteks dar 3 metams, bet kiek jie padaro iš šono? - Betkokiu atveju šitas karas nesibaigs šiais metais jeigu remsimės tik finansais. - Tuo labaiu jos armija auga kiekybiškai, vakarų rezervai senka, o tai nieko gero nežada. - Rusija persijungia į karo režimą, o vakarų ekonomikos bus nepajėgios kariauti, nes gali pritrūkti ginklų. - Va tai būtų likimo ironija. - Kai visi bus išsekę, pasijungs Kinija. - Žodžiu ruoškitės mažiausiai 4-5 metams gyventi tokiomis sąlygomis.
Benediktas 2023-01-28 22:21
O ką rusai iš savo produkcijos parduoda per juodają rinką? Norėčiau sužinoti už ką juodojoje rinkoje jie gauna daug pinigų? Kurie sudarytų didelę dalį biudžetui. P.S.
donatasv 2023-01-29 11:00
Kaži ar kinas bus iki tiek durnas, kad pradėt kišt ginklus rusui. Labai jau ne kiniškas stiliukas būtų. Jis greičiau pradės kišt juanį, dalis reikalingas karo pramonei. Suteiks paskolas kurių verkent reiks rusui ir nereikia pradėt galvot, kad rusas jų neims, nes taip jis taps priklausomas nuo kino ir nukentės jų pačių šalis... Jei rusui nors kiek būtų rūpėją šalis ir kur ji bus po 10 metų jie net nebūtų pradėją karo. Pasiims kinas už skolas ruso pramonę, arba tai kas iš jos liks.
Benediktas 2023-01-29 15:26
Įdomu, kas Kinijai svarbiau - išlaikyti Rusiją, kaip agresorių prieš vakarus, ar pajamos ir pelnas iš vakarų už produkciją - iš ko praktiškai ir laikosi jos ekonomika. Jei kirs Kinijai su sankcijomis, ar benorės ji finansiškai remti Putiną, kam taip pat reiktų nemažai pinigų. Kažin ar abu dalykai vienu metu pavyktų.
immortallt 2023-01-30 09:48
Optimizavo 2008 metais biudžetą Baigėsi plaukiojimas ir skraidymas be autoatsakiklių, taip ir optimizavo. Tada dar savikaina naftos gavybos buvo pigesnė, nes gaudavo vakarų naftos gavybos technologijas. Dabar tiesiog degina sukištą kapitalą į gręžinius. Jo putleris žvengė ir kad per 2-3 dienas Ukrainą paims. Dabar tegul tik žiūri, kad per porą metų ruskyno nepaimtų kas nors. Juodoji rinka šalyje didelė, ne eksporto. Valstybės biudžeto 90% pajamų dujos ir nafta buvo. Likę metalai, vartojimas šalyje. Užrauki didžiąją dalį naftos ir dujų pelno, neliks ir juodosios rinkos. Juodoji rinka didelė, nes išlaikyti valdžią reikia daug ką tepti. Jei jėgos struktūros negyvens kaip inkstai taukuose ar grės būt išsiųstiems į frontą, labai greitai ta pati jėgos struktūra nuvers esamą valdžią. Na arba jei pinigai baigsis, kuo galėtų tepti. ruskių armija auga tik pagal mėsos kilogramus, rezervai tušti, nes traukia muziejinius eksponatus. Technika be ryšio priemonių, arba jos dar nuo antro pasaulinio karo. Ekipiruotė - tas pats. Vakaruose tuštėja tie rezervai, kurie jau buvo ant nurašymo ribos. Jau dabar Ukrainoje yra daugiau prieštankinių ginklų, nei ruskiai tankų turi ant popieriaus. Daugiau priešlėktuvinių ginklų, nei turi lėktuvų ir raketų. Ir ginkluotės tiekimo mastai tik auga. Jau renkama 600+ tankų Ukrainai perduoti. Didžioji dalis modernizuoti sovietiniai, t.y. tie patys ką rusai TURĖJO, tik su modernia įranga, ne sovietine. Ir ketvirtis vakarų tankų. Sutinku dėl vieno, karas tęsis dar ilgai, tačiau ne tokiomis apimtimis, kaip prieš daugiau nei 6 mėnesius. Ir net ne dabartinėmis. Priminsiu, karas tarp P. ir Š. Korėjų vis dar tęsiasi. Ar Izraelyje realiai vyksta karas, bet net turizmas vyksta. Ir taip, galimas toks scenarijus, kai pasibaigus pinigams ir žiauriai susipaprastinus ruskynas vis tiek tęs karinius veiksmus iš paskutiniųjų, populiaciją pasmerks gyventi pusbadžiu, nes parduos grūdus mainais į šoviniams gaminti reikalingus išteklius, bet tada visuomenė turėtų būti žiauriai nuzombėjusi, tiek kad turėtų nereikėti jėgos struktūrų ruskyne, kad išlaikytų valdžia. Bet kažkodėl jų reikia. Ir tos pačios jėgos struktūros, negavusios pinigų, pačios pirmos ir organizuotų valdžios pasikeitimą, kad vėl kranelius naftos ir dujų galėtų atidaryti ir toliau lobti. P.S. iki šiol kai kalbėjome apie pinigų pasibaigimą, kalbėjome tik apie valstybės biudžetą, bet žmonėms gyventi irgi reikia. Kritus sunkiajai pramonei 75-90%, naftos ir dujų gavybai jau daugiau nei 50%, krenta sparčiai ir žmonių pajamos. Turės arba mokėti/leisti pinigus tų žmonių pragyvenimui, arba marinti badu/šaudyti. Antruoju atveju, kad ir kiek nuzombinti, net jėgos struktūros ilgai nevykdytų tokių įgaliojimų, nes paklius tarp sunaikintinų/numarinamų ir jų pačių artimieji, draugai. O čia jau kalba ne apie 40 ar 80 mlrd. eurų eina. 100$ žmogui per mėnesį yra 13 milijardų, metams 156 milijardai. Turint omeny na kad pusė tarkime vis tiek dar kažką dirba, tai reikia 80 mlrd. išlaikymui civilių ir dar tiek pat deficitas karui, tai ekstra 160 mlrd. gali prireikti dar šįmet.