Suskaičiavo, kada Maskvai baigsis pinigai karui  (14)

Rusiškos naftos kainos lubų nustatymas sumažino Rusijos biudžeto pajamas, tačiau Vladimirui Putinui užteks lėšų nemažinti išlaidų karui.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

„Bloomberg“ ekspertai skaičiuoja, kad jei Rusijos naftos kaina išliks ties 50 dolerių už barelį riba, Rusija turės pakankamai atsargų, kad padengtų biudžeto deficitą ateinančius trejus metus. „Citigroup Inc.“ analitikai prognozuoja, kad esant tokiam Uralo naftos kainų lygiui, Rusijos atsargos bus išnaudotos per 2,5 metų.

Juanis yra vienintelė valiuta, kurią Rusija gali pasisemti iš savo atsargų ir jei naftos kaina išliks tokia, tai teks naudoti šį rezervą.

Šiuo metu Rusijos rezervuose liko 310 milijardų juanių (45 milijardai dolerių). Rusija būtų priversta panaudoti šiuos pinigus valstybės biudžeto deficitui finansuoti jau šiais metais, jei Uralo kaina sumažės per pusę – iki 25-35 dolerių. Kita vertus, jei Rusijos naftos kaina pakils virš 60 dolerių už barelį ribos, Rusija galės didinti savo atsargas.

 

Taigi, dabartinėmis sąlygomis Putinas galės gyventi taip dar bent 2,5-3 metus. Tiesa, pinigai biudžete nėra vienintelė problema. Anksčiau gali pradėti trūkti ginkluotės, amunicijos (jos iššaudoma daug daugiau nei pagaminama). Nors Rusija ruošiasi ilgam karui, per tą laiką tebus galvojama, kaip apibūdinti karo pabaigą taip, kad Putinas nepasirodytų pralaimėtoju.

(68)
(5)
(63)

Komentarai (14)