Išslaptintas pirmasis „Xiaomi" elektromobilis! (Foto)  (16)

„Xiaomi MS11 Modena" yra supaprastintas D klasės elektrinis sedanas. Pagrindinis naujojo modelio konkurentas bus „Tesla Model 3".


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

„Xiaomi MS11" nuotraukos jau pateko į internetą. Debiutinis Kinijos technologijų milžinės automobilis bus pradėtas gaminti nuo 2024 m. pirmojo ketvirčio naujoje gamykloje Pekino priemiestyje. Tai pranešė svetainė „CarNewsChina".

Pirminiais duomenimis, „Xiaomi" elektromobilis gali būti vadinamas „Modena“ (MS11 yra darbinis indeksas), nors „Ferrari" turėjo tokio paties pavadinimo modelį ir gali būti, kad pavadinimas galėjo būti pakeistas dėl autorių teisių. Dabar automobilis yra testuojamas, o juose asmeniškai dalyvauja „Xiaomi" vadovas Lei Jun.

 

Naujasis „Xiaomi MS11" siekia konkuruoti su „Tesla Model 3" ir bus panašios kainos. „Xiaomi" automobilį bus galima įsigyti už 260 000–350 000 juanių (38 300 – 51 600 USD).

Kaip ir „Tesla Model 3", „Xiaomi Modena" elektromobilis yra supaprastintas D klasės sedanas. Jis turi lygius kėbulo kontūrus, arkinę stogo liniją ir didelius priekinius žibintus. Elektromobilio stogas yra visiškai stiklinis. Neseniai tapo žinoma, kad kėbulo plokštės gaminamos koncerno BAIC gamyklose, o stabdžius tieks „Brembo" įmonė.

„Xiaomi Modena" charakteristikos kol kas neatskleidžiamos, tačiau žinoma, kad skirtingose ​​elektromobilio versijose bus sumontuoti BYD ir CATL akumuliatoriai. Jis galės būti itin greitai įkraunamas 80 % per 15 minučių.

 

Be to, sedanui kuriamas naujoviškas autopilotas. Nuotraukoje matyti, kad ant automobilio stogo sumontuotas lidaras (infraraudonasis lazerinis radaras).

„Xiaomi“ planai – napoleoniški, per metus įmonė ketina pagaminti iki 10 milijonų automobilių ir juos pardavinėti visame pasaulyje. Automobilių padalinys per 10 metų planuoja investuoti 14,7 mlrd. USD.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(15)
(5)
(10)

Komentarai (16)