Johnsonas skelbia didžiausią Vakarų klaidą: katastrofos galėjo ir nebūti  ()

Rusija įsiveržė ne dėl to, kad Ukraina susiruošė į NATO: B. Johnsonas išsakė tikrąjį V. Putino motyvą. Jau daugiau nei 10 metų NATO kalba apie Ukrainos narystę Aljanse.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Tačiau Kyjivas negavo jokių nurodymų. Galiausiai, pasak buvusio Didžiosios Britanijos vyriausybės vadovo Boriso Johnsono, šis procesas baigėsi visiška nesėkme.

Sausio 30 d. amerikiečių „The Washington Post" leidinio puslapiuose buvęs Didžiosios Britanijos ministras pirmininkas paskelbė įrašą apie Ukrainą.

Anot jo, dešimtmečius NATO „vedžiojo Ukrainą už nosies", žadėdamas narystę Aljanse. Tuo pačiu metu blokas taip pat nuolat tikino pačią Rusijos Federaciją, kad Ukraina niekada netaps visateise NATO nare. Dėl to per pastaruosius 80 metų Europoje kilo naujas karas. Vakarų neryžtingumas privedė prie daugybės žmonių mirties, namų ir ukrainiečių vilčių sunaikinimo.

Anot B. Johnsono, Rusijos prezidentas įsakė įsiveržti į Ukrainą ne todėl, kad NATO buvo arti Rusijos sienos, o todėl, kad V. Putinas netikėjo Vakarų gebėjimu padėti Kyjivui ir jį apsaugoti. Jei vienu metu Aljansas būtų parengęs aiškią Ukrainos stojimo į NATO programą, tai šios katastrofos galėjo ir nebūti, įsitikinęs politikas. Šiandien Aljansas į Ukrainos narystę žiūri kitu kampu, o pačioje šalyje už narystę pasisako daugiau nei 83 proc. gyventojų.

 

Buvęs Didžiosios Britanijos premjeras pripažino, kad ne NATO turėtų mokyti ukrainiečius kovoti, o Ukrainos ginkluotosios pajėgos Aljanso nariams turėtų rodyti meistriškumo kursus. Anot B. Johnsono, iš pradžių Aljansui reikėjo primygtinai reikalauti tezės, kad NATO yra ne puolimo, o gynybinis aljansas. Tuo pat metu Vakarai turi ir toliau teikti Ukrainai visą reikiamą paramą, kad išvarytų V. Putino kariuomenę iš jos žemės.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(68)
(2)
(66)

Komentarai ()