JAV paskelbė galingą perspėjimą: jei prireiks, bus smūgis net branduoliniu ginklu  ()

JAV gynybos sekretorius Lloydas Austinas pareiškė, kad būtina plėsti bendradarbiavimą su Tokiju ir Seulu dėl Kinijos ir Šiaurės Korėjos grėsmės.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

JAV gynybos sekretorius Lloydas Austinas vizito Pietų Korėjoje metu paskelbė apie šalių bendradarbiavimo lygio augimą, praneša DW.

Seulas reikalauja didelių garantijų iš Vašingtono, augant Šiaurės Korėjos branduolinei grėsmei. Austinas ir Pietų Korėjos gynybos ministras Lee Jong-supas sutarė plėsti bendras karines pratybas, atsižvelgiant į Pchenjano „tęsiamas provokacijas“.

Austinas pažymi, kad bendradarbiavimas su Seulu stiprina bendrą gynybą su Japonija. Tuo pat metu leidinys Japonijos ir Pietų Korėjos santykius pavadino įtemptais.

„Jungtinės Valstijos yra įsipareigojusios panaudoti visas įprastas ir branduolines atgrasymo priemones, kad apsaugotų Pietų Korėją“, – sakė Austinas.

Prieš tai NATO generalinis sekretorius Jensas Stoltenbergas atvyko į Pietų Korėją. Jis taip pat stiprina santykius su Seulu dėl Kinijos ir Šiaurės Korėjos grėsmės. Taip siekiama užkirsti kelią KLDR panaudoti branduolinius ginklus.

 

2022 metais Pchenjanas atliko rekordinį raketų bandymų skaičių. Manoma, kad kai kurios iš jų gali pasiekti JAV pakrantę. JAV žvalgyba pažymi, kad KLDR gali ruoštis pirmajam branduoliniam bandymui nuo 2017 m.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(36)
(3)
(33)

Komentarai ()