Naujasis robotas žudikas „Kapgan“ pradėjo šaudyti į taikinius: kiek tai pavojinga (Video)  ()

Antžeminiame drone buvo sumontuotas 12,7 mm kulkosvaidis ir kamera, leidžianti nusitaikyti tiek dieną, tiek naktį.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Naujasis antžeminis dronas „Kapgan“ išlaikė pirmuosius šaudymo bandymus. Apie tai oficialioje svetainėje pranešė Turkijos gynybos pramonės agentūros spaudos tarnyba.

Inžinieriai išbandė robotą „Kapgan“ su bokšteliu ir didelio kalibro 12,7 mm „Canik“ M2 QCB kulkosvaidį, sukurtą „Samsun Yurt Defense“. Dronas buvo nugabentas į „Samsun Yurt Savunma“ poligoną Samsune. Po šaudymo testų dalyviai taip pat patikrino įrenginio važiavimo savybes.

Kaip sakė Turkijos Gynybos pramonės direktorato vadovas Ismailas Demiras, šalis nepilotuojamų sistemų pagalba siekia įgyti naujos patirties ir privalumų. Anot jo, be „Kapgano“, Turkijos gynybos įmonės yra sukūrusios ir kitus sausumos dronų projektus.

„Kapgan“ sukūrė pirmaujančios Turkijos įmonės, vadovaujamos HAVELSAN ir pirmą kartą bus pristatytas 2023 m. spalį SAHA EXPO tarptautinėje gynybos ir kosmoso parodoje. Dizaineriai panaudojo patirtį, įgytą kuriant kitą antžeminį droną BARKAN, išleistą 2019 m.

 

„Kapgan“ gavo modulinę konstrukciją, leidžiančią įdiegti įvairias naudingąsias apkrovas, taip pat autonominę valdymo sistemą. Pasak Turkijos kūrėjų, jis gali gabenti krovinius, sužeistuosius, nukenksminti bombas, atlikti žvalgybą ir atakuoti priešą įvairiais ginklais, įskaitant 30x113 mm ginklą.

 

Ratuota platforma leidžia dronui įveikti iki 50 cm aukščio kliūtis ir 120 cm gylio tranšėjas, įveikiant 70 % statumo šlaitus ir išsilaikant ant 40 % šoninių šlaitų. Kūrėjai žada didelį atsparumą elektroninio karo priemonėms dėl nuo GPS nepriklausomo autopiloto – jis galės planuoti ir keisti maršrutą analizuodamas aplinką ir, nutrūkus ryšiui, grįžti į bazę. Kamera užtikrina matomumą tiek dieną, tiek naktį. Be to, „Kapgan“ palaiko HAVELSAN skaitmeninę ekosistemą, kad ji veiktų kartu su kitais dronais.

 

 

„Kapgan“ ypatybės:

  • ilgis: 3,2 m;
  • plotis: 1,75 m;
  • svoris: 1 400 kg;
  • naudingoji apkrova: 600 kg;
  • greitis: iki 25 km/h;
  • darbo trukmė: 6 valandos;
  • ryšio atstumas: 2 km.

HAVELSAN planuoja įrengti įvairius ginklus ant „Kapgan“ didelio masto bandymų metu 2023 m. Taip pat tikimasi, kad Turkijos ginkluotosios pajėgos robotą priims 2024 m.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(16)
(0)
(16)

Komentarai ()