[Žinios trumpai] Garsusis Depardieu pabėgo iš Rusijos ir jau padeda Ukrainos ginkluotosioms pajėgoms: „Man gėda būti rusu“  (4)

„Man gėda būti rusui. Man labai skaudu, kad mus sieja su orkais ir banditais, fašistais ir nusikaltėliais.“


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Norėdamas atsikratyti didelių mokesčių tėvynėje, prancūzų aktorius Gerardas Depardieu 2013 metais persikėlė į Rusiją, čia jis iš Rusijos valdžios gavo daug lengvatų. Tačiau panašu, kad nerūpestingas „naujojo ruso“ gyvenimas truko ne taip ilgai, kaip jis tikėjosi. Po 2022 metų vasario 24-osios Depardieu sukritikavo Putiną ir nusprendė pakeisti savo gyvenimą, iškeisdamas Rusiją į laisvę Europoje.

Rusijos invaziją į Ukrainos teritoriją Depardieu pavadino Putino „beprotišku ir nepriimtinu pertekliumi“, rašo „Le Figaro“.

„Man gėda būti rusui. Man labai skaudu, kad mus sieja su orkais ir banditais, fašistais ir nusikaltėliais. Pajamas už rašistų parduotą butą pervedžiau Ukrainos ginkluotosioms pajėgoms. Kreipiuosi į Prancūzijos valdžios institucijas paramos ir prašau suteikti man pabėgėlio nuo karo statusą“, – dabar sako Depardieu.

 

Rusijoje Depardieu jau pavadintas išdaviku, kuris neva ilgus metus mėgavosi savo paties populiarumu, „laikydamas špygą kišenėje“. Valstybės Dūmos deputatas Aleksejus Žuravliovas piktinasi, kad aktorius, pinigus už Rusijos nekilnojamąjį turtą pervedė Ukrainos ginkluotosioms pajėgoms: „Gerai, kad „specialioji operacija“ praretino tokių netikrų Rusijos rėmėjų gretas“.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(225)
(12)
(213)

Komentarai (4)

Susijusios žymos: