Neįtikėtina: Girkinas-Strelkovas atskleidė paslaptį „mobikams“, kaip reikia „teisingai“ dezertyruoti, kad nebūtų jokių pasekmių  ()

Rusų karo nusikaltėlis, teroristas Igoris Girkinas-Strelkovas pripažino masinio nepaklusnumo ir dezertyravimo Rusijos armijoje problemą.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Dezertyravimas ir įsakymų neklausymas yra masinis reiškinys Rusijos okupacinėje armijoje. Rusijos kariams kalėjimas yra geresnis nei dalyvavimas kare prieš Ukrainą. Apie tai prakalbo rusų diversantas, į atsargą išėjęs FSB karininkas Igoris Girkinas (Strelkovas).

To pasisakymo ištrauką galima rasti „Telegram“ kanale „Ukraina 365“

Pasak Strelkovo, Rusijos „mobikai“ turėtų pasiduoti su visais daliniais. Taip yra didesnė tikimybė, kad jie nebus nubausti.

„Jie nebijo, kad bus įkalinti... Kai tave bombarduoja 155 mm sviediniai, kai rankos ir kojos išlaksto prieš akis, o tu negali niekur pasislėpti, ką tai reiškia 5 metus pasėdėti kalėjime? Ir arba kalėsi arba ne: geras advokatas ten dar galės išsukti... O jei išeisi su visa kuopa, na sodink visus. Ir nesodins dėl vienos paprastos priežasties - įkalinti visą kuopą yra skandalas. Būtent vadui bus daužoma į galvą iš viršaus. Todėl greičiausiai vadas tiesiog nepraneš, kad jie jam nepakluso. Nes iš tikrųjų bosas taip pat nesupranta, koks yra karo tikslas“, – sakė Strelkovas.

(44)
(1)
(43)

Komentarai ()

Susijusios žymos: