Velniška galia! „Washington Post“ skelbia, kiek ir kokios ginkluotės gaus Ukraina  ()

Vakarų sąjungininkai persvarstė savo nuogąstavimus dėl konflikto eskalavimo, jei bus perduoti modernūs tankai ir šarvuotosios mašinos. Todėl Ukraina gaus ginkluotės, kuri pakeis ir sustiprins kariuomenę.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Naujas Vakarų karinės pagalbos etapas gali pakeisti pusiausvyrą mūšio lauke Ukrainoje. Laikraštis „The Washington Post“ įvardijo, kokius ginklus gaus Ukrainos kariuomenė.

Ukraina jau užsitarnavo Vakarų šalių pasitikėjimą, nes efektyviai naudojo HIMARS, „Javelin“ ir daugelį kitų ginklų.

Tikimasi, kad naujoji ginkluotė – nuo tankų iki oro gynybos sistemų – papildys ar net pakeis daugiausiai sovietmečio laikų ginkluotę Ukrainos ginkluotose pajėgose. Kyjivas gali įgyti didelį pranašumą, nors pirmiausia jam dar reikės įveikti logistinius sunkumus.

JAV perduos Ukrainai ginklų, kurie padės vykdyti kontrpuolimą:

  • 90 vnt. „Stryker“ kovos mašinų
  • 109 vnt. „Bradley“ kovos mašinų
  • 31 vnt. M1A2 „Abrams“ tankų

Pažymima, kad amerikiečių tankai laikomi vienais geriausių pasaulyje. Jie turi galingą apsaugą ir ginklus. Tačiau juos sunku prižiūrėti ir eksploatuoti. Daugiausia dėl reaktyvinių degalų tiekimo poreikio.

Be to, Vašingtonas sutiko perduoti „Patriot“ zenitinių raketų bateriją, kuri leis perimti balistines raketas.

Vokietija perduoda kovos mašinas ir tankus

 

Vokietija perduos tankus „Leopard 2A6“ ir kovos mašinas „Marder“ iš savo atsargų. Jos taip pat leido ir kitoms šalims eksportuoti vokiečių gamintus tankus. Pažymima, kad sprendimas priimtas po to, kai tarp sąjungininkių kilo diskusijos dėl tiekimo. Tarptautinio strateginių studijų instituto duomenimis, visoje Europoje kariuomenėse tarnauja daugiau kaip 2000 tankų „Leopard“.

Nuo 1979 m. „Leopard 2“ buvo kelis kartus modernizuotas, o tai padėjo jam pelnyti vieno geriausių tankų pasaulyje reputaciją. Be to, jis turi dyzelinį variklį ir nėra toks sunkus kaip „Abrams“.

Lenkija – PT-91 „Twardy“ ir „Leopard 2“

 

Lenkija yra viena pirmųjų šalių, paraginusių Vokietiją perduoti tankus. Jie patys jau įsipareigojo perduoti 14 tankų „Leopard 2“ ir 30 iš esmės modernizuotų T-72 – PT-91 „Twardy“.

Pažymima, kad Lenkija tapo pirmąja šalimi, perdavusia šimtus sovietinių tankų nuo pat Rusijos invazijos pradžios.

Prancūzija taip pat perduoda Ukrainai AMX-10RC kovos mašinas ir šarvuočius „Bastion“. Be to, dar 2 „Crotale“ trumpojo nuotolio raketų baterijas. Didžioji Britanija – 14 „Challenger 2“ tankų ir 30 savaeigės artilerijos AS90 vienetų.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Technologijos.lt
(75)
(3)
(72)

Komentarai ()

Susijusios žymos: