Ukraina aptiko ir smogė „Bayraktar žudikui“: koks tai monstras  (1)

Ukrainos kariškiai iš artilerijos brigados, pavadintos generolo Aleksejaus Almazovo vardu, sunaikino arktinę raketų sistemą „Tor-M2DT“, dar vadinamą „Bayraktar žudiku“.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Apie tai pranešė 406-osios Ukrainos artilerijos brigados spaudos tarnyba socialiniame tinkle „Facebook“.

Ukrainos ginkluotosios pajėgos pranešė, kad Rusija turi tik 12 tokių kompleksų. Jų ypatybė ta, kad jie gali veikti iki -50 laipsnių Celsijaus temperatūroje.

Pranešama, kad tokiomis sistemomis apginkluota tik Rusijos karinio jūrų laivyno Šiaurės laivyno pakrančių pajėgų 80-oji motorizuotoji šaulių brigada. Rusijos vadovybė tokią sistemą į Ukrainą išsiuntė 2022 m. gruodį.

„Kiekviena tokia sistema turi dvi dalis: pirmoji yra transporto priemonė įgulos apgyvendinimui arktinėmis sąlygomis ir ugnies valdymui, antroji – transporto priemonė su radaru, dviem paleidimo moduliais, skirtais 4 „9M331“ arba „9M332“ tipo priešlėktuvinėms raketoms“, – teigė artilerijos brigados narys.

 

Pažymima, kad „Tor-M2DT“ vertė yra daugiau nei 25 mln. dolerių. Ji buvo skirta ne tik Rusijos kariams pridengti, bet ir apsaugoti strategiškai svarbius objektus.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Technologijos.lt
(141)
(2)
(139)

Komentarai (1)