JAV išbandė monstrinį XQ-58A „Valkyrie“ – iš ateities nužengusio drono galimybės tiesiog atima žadą (Video)  ()

JAV oro pajėgos gali įtraukti XQ-58A „Valkyrie“ į savo didžiulį projektą „Killer Drone“.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Jungtinėse Valstijose pirmą kartą skelbiami bepiločio orlaivio XQ-58A „Valkyrie“, kuriam paleisti nereikia kilimo ir tūpimo tako, bandymų rezultatai, rašo „Interesting Engineering“. Didžiulį naikintuvo dydžio kovinį droną San Diege sukūrė „Kratos Defense and Security Solutions“.

Pagrindinės milžiniško drono savybės, be to, kad nereikia kilimo ir tūpimo tako, yra galimybė jį pakartotinai naudoti ir modulinė įranga įvairioms kovinėms misijoms. Pavyzdžiui, XQ-58A „Valkyrie“, kuris paleistas iš mobilios platformos, gali būti aprūpintas tiek žvalgybos, tiek kovinėmis sistemomis. UAV taip pat tarnaus kaip radaro karo priemonė arba ryšių relė.

Tačiau įdomiausia, ko gero, yra ta, kad milžiniško drono korpuse yra mažesnis dronas, kurį galima paleisti tiesiai iš „Valkirijos“.

 

Kalbant apie technines naujovės charakteristikas, XQ-58A „Valkyrie“ skrydžio nuotolis yra beveik 5600 km ir gali pakilti į stratosferą 14 km virš žemės. Dronas paleidžiamas naudojant raketų variklius, o tada įjungiamas pagrindinis variklis. UAV nusileidžia naudojant specialius parašiutus, po kurių droną galima įkelti į platformą, nugabenti į reikiamą vietą ir vėl paleisti. Pratybų, imituojančių ryšio praradimą, metu dronas pademonstravo gebėjimą savarankiškai nukeliauti į nurodytą tašką ir nusileisti tikslinėje zonoje.

 

O XQ-58A taip pat gali dirbti kartu su F-16 naikintuvais. Remiantis bandymų rezultatais, JAV kariškiams „Valkyrie“ labai patiko ir jie planuoja įtraukti šį UAV į savo pasaulinį projektą „Killer Drone“, skirtą kovai su priešo dronais.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(73)
(3)
(70)

Komentarai ()