JAV didelis skandalas, apie tai rašo visi portalai: virš branduolinės bazės pastebėtas milžiniškas Kinijos šnipinėjimo balionas – kodėl amerikiečiai jo nenumuša? (Video)  ()

Kinijos užsienio reikalų ministerija paneigė, kad JAV oro erdvėje pastebėtas oro balionas renka neskelbtiną informaciją ir nurodė, kad tai buvo civilinis „dirižablis“, daugiausia naudojamas meteorologiniais tikslais ir netyčia nuklydęs.


Visi šio ciklo įrašai

  • 2023-02-03 JAV didelis skandalas, apie tai rašo visi portalai: virš branduolinės bazės pastebėtas milžiniškas Kinijos šnipinėjimo balionas – kodėl amerikiečiai jo nenumuša? (Video)  ()

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Penktadienio pranešime ministerija nurodė, kad Kinija apgailestauja dėl netyčinio patekimo į JAV oro erdvę ir dėl vėjo nukrypo nuo savo kurso.

JAV seka balioną, kuris pastarosiomis dienomis buvo pastebėtas virš jos oro erdvės. Pentagonas iki šiol nusprendė jo nenumušti, nes nerimauja, kad nukentės žmonės ant žemės.

Vyresnysis gynybos pareigūnas Pentagono žurnalistams sakė, kad valdžios institucijos „itin susirūpinusios“, kad tai yra Kinijos didelio aukščio oro balionas ir jis skrido virš jautrių vietų, kad rinktų informaciją.

Viena iš vietų, kur balionas buvo pastebėtas, buvo Montana, kurioje Malmstromo oro pajėgų bazėje yra vienas iš trijų šalies branduolinių raketų kompleksų.

Pentagono spaudos sekretorius brigados generolas Patrickas Ryderis sakė, kad JAV vyriausybė ir toliau seka oro balioną ir kad jis „šiuo metu skrenda aukštyje, gerokai virš komercinio oro eismo ir nekelia karinės ar fizinės grėsmės žmonėms ant žemės“.

 

Incidentas įvyko likus kelioms dienoms iki valstybės sekretoriaus Antony'io Blinkeno pirmos kelionės į Pekiną, kuria bus siekiama rasti bendrą kalbą tarp dviejų pasaulio galių.

Nors apie kelionę oficialiai neskelbta, tiek Pekinas, tiek Vašingtonas kalbėjo apie jo artėjantį atvykimą.

Iš karto nebuvo aišku, ar baliono atradimas turės įtakos Blinkeno kelionių planams.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(11)
(1)
(10)

Komentarai ()