Kanada padėjo į vietą visas Europos šalis! Pirmoji pasaulyje išsiuntė į Ukrainą „Leopard 2“ – iš Europos pavojingas signalas (Foto, Video)  ()

Nors Vokietija mano, kad jos „tankų partneriai“ dabar nesiryžta laikytis pažadų išsiųsti tankus į Ukrainą, Kanada jau išsiuntė pirmąjį „Leopard 2“.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Kaip skelbiama Ukrainos ginkluotųjų pajėgų oficialiame „Facebook“ puslapyje, Kanados gynybos ministrė Anita Anand 2023 m. vasario 4 d. paskelbė, kad Kanada išsiunčia savo pirmąjį pagrindinį kovinį tanką „Leopard 2“, kad sustiprintų Ukrainos pajėgų ginkluotę.

„Šiandien Kanados karališkųjų oro pajėgų orlaivis išskrido iš Halifakso, gabendamas pirmąjį pagrindinį kovinį tanką „Leopard 2“, kurį Kanada siunčia į Ukrainą. Kanada palaiko Ukrainos žmones – ir mes toliau aprūpinsime Ukrainos ginkluotąsias pajėgas reikalinga įranga siekiant pergalės. Kanados parama Ukrainai yra nepajudinama“, – rašė Anita Anand.

 

Ukrainos ginkluotųjų pajėgų generalinis padalinys pasidalijo atitinkamu vaizdo įrašu ir padėkojo Kanadai už paramą ir pagalbą.

Tuo pat metu, kaip praneša „Ukrinform“, žurnalas „Spiegel“ teigia, kad Vokietijos „tankų partneriai“, darę spaudimą Berlynui ir kancleriui dėl sunkiųjų tankų perdavimo Ukrainai, dabar nesiryžta tesėti savo pažadų.

 

„Priėmus sprendimą dėl „Leopard 2“ tankų tiekimo Ukrainai, kyla problemų dėl jo įgyvendinimo. Situacija pavojinga, kancleris priverstas įsikišti", – rašoma žurnalo pranešime.

Po to, kai buvo patvirtintas tankų perdavimas, Vokietija yra dviejų batalionų kūrimo priešakyje, o kai kurios šalys, kurios reikalavo Vokietijos ryžto, „nebenori prisiimti jokių tvirtų įsipareigojimų“, rašo „Spiegel“.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(77)
(2)
(75)

Komentarai ()