„Padėtis blogėja“: Ukrainos karo pilotas atskleidė paslaptį, kodėl iš tikro Ukrainai reikia NATO naikintuvų (Video)  ()

Pasak kariuomenės, Ukrainai baigiasi dalių ir raketų, skirtų sovietiniams naikintuvams, atsargos, kurie taip pat gerokai nusileidžia rusiškiems Su-35 ir MiG-31.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

29 metų Ukrainos pilotas su šaukiniu Juice sakė, kad padėtis Ukrainos aviacijoje kasdien blogėja. Tai jis pareiškė interviu „Financial Times“, paskelbtame vasario 2 d.

Pasak piloto, Ukrainos kariškiai daro viską, ką gali, su senais naikintuvais, įranga ir pasenusiais raketiniais ginklais. Bet visa tai nėra veiksminga prieš Rusijos lėktuvus.

Tuo pačiu oro pajėgos netrukus gali susidurti su tuo, kad lėktuvams skirtos amunicijos atsargos bus išsekusios.

„Deja, visi mūsų naikintuvai yra pagaminti Rusijoje. Negalime jų išlaikyti amžinai. Mūsų amunicija nėra begalinė. Tą dieną, kai ji baigsis, neturėsime nei raketų, nei dalių šiems naikintuvams. Tas laikas artėja“, – sakė pilotas.

Kariškis pažymėjo, kad Kijevas turi būti aprūpintas ketvirtos kartos naikintuvais, tokiais kaip F-16, nes Ukrainos senstantis oro laivynas yra gerokai prastesnis už Rusijos Su-35 ir MiG-31, turinčius ilgesnio nuotolio raketas „oras-oras“ ir geresnius radarus.

 

Pilotas Juice pridūrė, kad pasenę 40 metų senumo radarai sovietiniuose MiG-29 neleidžia perimti rusiškų raketų. Todėl jis negalėjo nė vieno iš jų sunaikinti.

„Labai liūdna grįžti po tokios nesėkmingos medžioklės, suvokus, kad grobis nuskriejo į taikinį, sugriovė pastatus ir net nužudė žmones – o tu jiems negalėjai padėti“, – sakė pilotas.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(60)
(2)
(58)

Komentarai ()