Naujausias Putino įsakymas Rusijos kariuomenėje sukėlė tikrą paniką: tai – visiška savižudybė  ()

Rusijos kariuomenė ruošiasi didelio masto puolimui Ukrainoje.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Rusijos kariuomenė ruošiasi didelio masto puolimui Ukrainoje. To reikalauja diktatorius Vladimiras Putinas, nors karinė vadovybė tam kategoriškai prieštarauja.

Tokiais duomenimis, remdamasis keliais Rusijos gynybos ministerijai artimais šaltiniais, pasidalijo Rusijos leidinys „Važnyje istorii“.

Ukrainiečiai tikisi naujo didelio Rusijos puolimo jau vasario-kovo mėnesiais. Šaltiniai patvirtino, kad jis ruošiamas. Toks Putino įsakymas, nors kariuomenė tuo itin nepatenkinta.

„Planai vėl pulti Kyjivą tikrai braižomi, bet tik todėl, kad to reikalauja šalies vadovybė. Šių planų įgyvendinimu niekas netiki, tai bus savižudybė“, – sakė šaltinis.

Šaltinis įvardijo du esminius dalykus, pasmerkusius Rusijos puolimą: kokybiškos karinės technikos ir amunicijos trūkumą, taip pat Kremliaus neadekvatumą, nesugebėjimą realiai įvertinti savo kariuomenės pajėgumų ir pozicijos fronte.

Šaltinis nurodė, kad Rusijos pareigūnai dėl V. Putino įsakymo yra „panikoje“.

 

Anot jo, grupuotė, suburta po pirmosios mobilizacijos bangos, reikalinga RF ginkluotųjų pajėgų vadams kaip rezervas, kad papildytų nuostolius ir sustiprintų atskiras fronto dalis. Puolimo metu jis bus sudegintas, o tai greičiausiai sukels visišką Rusijos armijos pralaimėjimą mūšyje ir kare.

Pašnekovas atmetė naujos RF ginkluotųjų pajėgų invazijos iš Baltarusijos teritorijos galimybę. Anot jo, rusai sąmoningai skleidžia tokius gandus, siekdami patraukti dalį Ukrainos karių šia kryptimi. Apskritai apie Kyjivo puolimą dabar nekalbama, Putino kariuomenė visiškai susitelkusi prie Donbaso.

 

Ta pačia informacija anksčiau dalijosi ir Rusijos politologas Valerijus Solovėjus.

„Kariškiai  yra pasibaisėję. Jie pasiūlė strateginės gynybos koncepciją: išlaikyti Donbasą ir Krymą, kad čia būtų pasiekti taikos susitarimai. Bet Putinui tai netinka“, - sakė jis.

Politologas patikslino, kad Rusijos kariuomenė šiai operacijai rezervų neturi. Solovėjus taip pat pažymėjo, kad šiame puolime Rusijos kariuomenė bijo visiškai prarasti armiją.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(106)
(2)
(104)

Komentarai ()

Susijusios žymos: