Putinui pateiktas slaptas JAV taikos planas: skelbiama kaip reagavo Putinas ir koks šokas buvo Scholzui  (1)

Vakarų šalių sprendimas aprūpinti Ukrainą tankais galėjo būti priimtas, nes Kyjivas ir Maskva atmetė taikos plano pasiūlymą.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Šveicarijos „Neue Zürcher Zeitung“ (NZZ) publikavo straipsnį, kuriame cituojami du pašnekovai Vokietijos vyriausybėje.

Jie teigė, kad sausio viduryje JAV prezidentas Joe Bidenas pavedė CŽA vadovui Williamui Burnsui patikrinti Ukrainos ir Rusijos pasirengimą deryboms. Burnsas gavo Kyjivo pasiūlymą „taika mainais už žemę“, o Maskva – „žemė mainais už taiką“. Teigiama, kad aptariamos teritorijos dydis sudarė apie 20% Ukrainos ploto, kuris maždaug sutampa su Donecko ir Luhansko sritimis.

NZZ pašnekovai pridūrė, kad tiek Ukraina, tiek Rusija atsisakė „taikos plano“. Kyjivas atsisakė dalinti Ukrainos teritoriją, o Maskva tiki, kad ilgainiui karą vis tiek laimės.

Teigiama, kad būtent po nesėkmingos Burnso diplomatinės misijos JAV prezidentas nusprendė pasiduoti Vokietijos kanclerio Olafo Scholzo reikalavimui ir patvirtinti „Abrams“ siuntimą į Ukrainą. Būtent tokią sąlygą Vokietija kėlė, kad pati sutiktų siųsti „Leopard 2“.

 

Anot NZZ, Bideno sprendimas Scholzui buvo netikėtas, todėl jo paties sprendimas dėl „Leopard 2“ tankų tikriausiai buvo gana spontaniškas.

(127)
(12)
(115)

Komentarai (1)