„Kas, po velnių, vyksta?“ Zalužno sprendimas Ukrainoje sukėlė tikrą audrą  (1)

Ukrainos savanorių armijos (UDA) vadas, buvęs Rados deputatas Dmitrijus Jarošas kritikavo aštrią Ukrainos visuomenės reakciją į įstatymą, priimtą po Ukrainos ginkluotųjų pajėgų vado Valerijaus Zalužno prašymo.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Ukrainai skubiai reikalingas įstatymas dėl bausmių už dezertyravimą ir nepaklusnumą Ukrainos armijoje, kurį vyriausiasis Ukrainos ginkluotųjų pajėgų vadas Valerijus Zalužnas paprašė pasirašyti prezidentą Zelenskį.

Kritikos strėlės Zalužnui yra nesąžiningos ir piktina. Taip pareiškė Ukrainos savanorių armijos (UDA) vadas, buvęs Rados deputatas Dmitrijus Jarošas, pasipiktinęs dalies socialinių tinklų auditorijos reakcija.

Savo „Facebook“ puslapyje jis pažymėjo, kad iš gerbiamų žmonių išgirdo daug neigiamų komentarų apie įstatymą, kuris didina karių atsakomybę už nepaklusnumą, dezertyravimą, neteisėtą dalinių palikimą ir kitus neteisėtus veiksmus Ukrainos ginkluotosiose pajėgose.

Jarošas pabrėžė, kad siūlomas įstatymas yra būtinas, nes Ukraina turi didelių problemų fronte dėl drausmės ir pavestų užduočių vykdymo. Tuo pat metu didelį autoritetą kariuomenėje turinčio Zalužno kritika yra nesąžininga.

 

„Stebina vienas dalykas: mes visi – tie, kurie kuria būsimą pergalę fronte ar užnugaryje – besąlygiškai pasitikime vyriausiuoju ginkluotųjų pajėgų vadu generolu Valerijumi Zalužnu... Jis konkrečiais darbais įrodė savo patriotiškumą ir karinį genialumą. Tai kodėl, po velnių, gerbiami žmonės pradeda kritikuoti jo sprendimą?“ – pabrėžė Jarošas.

Pasak jo, karas už Ukrainos nepriklausomybę tęsiasi, o skandalai, kivirčai ir kaltinimai tarp ukrainiečių šiame etape yra nepriimtini.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(186)
(4)
(182)

Komentarai (1)

Susijusios žymos: