CNN skelbia sensaciją dėl F-16 naikintuvų Ukrainai: paviešinta slapta informacija iš Baltųjų rūmų  ()

Baltieji rūmai, pasak žiniasklaidos, vis dar mano, kad naikintuvų siuntimas į Ukrainą yra gana brangi ir per daug laiko reikalaujanti procedūra.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

JAV neblokuos sąjungininkų sprendimo tiekti F-16 naikintuvus Ukrainai. Tai pranešė CNN, remdamasis informuotais šaltiniais.

Žurnalistų teigimu, JAV valdžia naikintuvų F-16 siuntimą į Ukrainą vis dar laiko gana brangia procedūra, kurios imtis dabar neapsimoka, nes nėra tam laiko. CNN ekspertai teigia, kad Baltieji rūmai norėtų pirmiausia susitvarkyti su skubiais Ukrainos poreikiais - artilerijos, raketų ir oro gynybos sistemų trūkumu. Bet JAV neblokuos sąjungininkų sprendimų, jei jie nuspręs siųsti F-16 į Ukrainą.

„Baimė dėl F-16 kyla ne tiek dėl eskalavimo, kiek dėl logistinių problemų. Nors Pentagonas neatmeta galimybės siųsti F-16 į Ukrainą, pareigūnai mano, kad tai ilgalaikis įsipareigojimas, kuris greičiausiai bus matuojamas metais. JAV nesakė savo sąjungininkams, kad prieštaraus tam, kad kitos šalys siųstų savo daugiafunkcius naikintuvus, tačiau Europos šalys, kuriose yra F-16 ir kitų tipų naikintuvai, dabar nėra pasirengusios jų perduoti“, teigiama straipsnyje.

 

Aukščiausias Ukrainos pareigūnas, kalbėdamas su žurnalistais, išreiškė nuomonę, kad anksčiau ar vėliau naikintuvai F-16 pasieks Ukrainą. Pašnekovas kaip pavyzdį nurodė HIMARS, tankų ir raketų sistemų siuntas, kurios anksčiau irgi buvo atmestos.

„Prieš metus visi atmetė HIMARS, o „Abrams“ tankų siuntimo niekas neįsivaizdavo. Anksčiau ar vėliau tai įvyks. Nemanau, kad naikintuvus būtų lengviau tiekti nei ATACMS“, – komentare CNN pridūrė aukštas Ukrainos pareigūnas.

(65)
(3)
(62)

Komentarai ()