[Žinios trumpai] Bręsta skandalas: galimas masinis olimpinių žaidynių boikotas ir visiškas jų žlugimas

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

donatasv 2023-02-03 20:38
Ekecheiria – senovės graikų dvasia, kuri simbolizavo taiką, paliaubas ir yra olimpinės taikos ir paliaubų simbolis. Senovės Graikijoje buvo susitarta, kad žaidynių metu ir prieš jas įsivyraus paliaubos tam, kad atletai galėtų saugiai atvykti ir dalyvauti žaidynėse. Nors ir ne visada, tačiau graikai šių paliaubų laikėsi, o žaidynėse dalyvavę atletai, muzikantai ir kiti svečiai galėjo saugiai į jas atvykti, o taip pat ir jas palikti. Nebus paliaubų, nebus jiems olimpinių kokios bėdos? Tradicija yra tradicija ir galioja visiems.
Siguas 2023-02-04 10:50
to Donatasv Antikos laikais žmonės pastoviai kariavo, turėjo garbės, savo idealus, filosofiją. XXI amžiuje esant tokiam progresui, švietmui, išsivystymui ir t. t. Užputi taikią šalį su tikslu pavergti, nutautinti, žudyti žmones, naikinti išgyvenimo infrastruktūrą gali tik padarai kurie neverti žmogaus vardo. Leisti dalyvauti šalies agresorės atstovams olimpinėse žaidynėse būtų olimpinių žaidynių paniekinimas.
punktyras 2023-02-05 20:50
Senovės Graikijoje vykusios OŽ nebuvo rengiamos daugiau nei 1500 metų ir per tą laiką pernelyg daug kas pasikeitė, kad būtų galima į tai nekreipti dėmesio.
immortallt 2023-02-06 08:17
Na būtų galima pritempinėti, kad Olimpiada nėra politika, bet niuansas, ruskiai jau porą kartų Olimpiadą naudojo karui. Vieną kartą per olimpiadą pradėjo karą, dabar būtų pradėję, bet Olimpiadą partneriai organizavo. Vieninteliai bent kiek draugiška šalis, kuri už pinigus sutinka bendradarbiauti ir turi ką pasiūlyti. Taip kad gal nereikia aiškinti, kaip Olimpiados nereikėtų maišyti su politika. Šiaip turėtų būti metami lauk ne tik kol karas vyksta, o kol nebus reparacijų išmokėję Ukrainai.
HardAxe 2023-02-06 09:56
ne ne, nemaišykim su politika. Tiesiog dedam jiem baną už dopingą, jeigu reikia priežasties.