[Žinios trumpai] Bręsta skandalas: galimas masinis olimpinių žaidynių boikotas ir visiškas jų žlugimas  (5)

Galimas masinis olimpinių žaidynių, kurios vyks 2024 metų liepos 26 – rugpjūčio 11 dienomis Paryžiuje, boikotas.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Lenkijos sporto ir turizmo ministras Kamilas Bortničukas įsitikinęs, kad kelios dešimtys šalių susivienys, kad neleistų Rusijos ir Baltarusijos sportininkams dalyvauti olimpinėse žaidynėse ir kituose svarbiuose sporto renginiuose, kol karas Ukrainoje tęsis.

„Esu įsitikinęs, kad vasario 10 d. numatytas susitikimas leis padaryti išvadą, kad daugiau nei 30, o gal 40 sporto ministrų, įskaitant JAV, JK, Kanados, Australijos ir Japonijos, griežtai atmes galimybę leisti sportininkams iš Rusijos ir Baltarusijos dalyvauti žaidynėse“, – „Reuters“ komentavo ministras.

Anot jo, galimas masinis olimpinių žaidynių, kurios vyks 2024 metų liepos 26 – rugpjūčio 11 dienomis Paryžiuje, boikotas.

„Nemanau, kad prieš olimpines žaidynes turėsime priimti sunkių sprendimų, o jei boikotuosime žaidynes, koalicija, kurios dalimi būsime, bus pakankamai didelė, kad žaidynės būtų beprasmės“, – pridūrė jis.

 

Latvijos, Lietuvos, Estijos ir Lenkijos sporto ministrai išplatino bendrą pareiškimą, kuriame teigiama, kad bet koks Tarptautinio olimpinio komiteto bandymas sugrąžinti Rusijos ir Baltarusijos sportininkus rungtyniauti net su neutralia vėliava turi būti atmestas.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(290)
(4)
(286)

Komentarai (5)