Rusijos pasienyje kyla panika: prasidėjo daugybė ginkluotų išpuolių, gyventojai puolami tiesiog namuose - skelbiama, kas vyksta  ()

Rusijos Federacijos pasienio regionuose įvyko virtinė ginkluotų išpuolių.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Iš ten, kur vyksta kruviniausi mūšiai, jau sunku pabėgti, bet kai kuriems rusų okupantams vis tiek pavyksta tai padaryti. Didžioji dauguma bėglių yra „vagneriečiai“.

„Tarp jų yra ir smulkių vagišių, ir užkietėjusių nusikaltėlių, kurie anksčiau slapstėsi nuo teisingumo. Todėl toks gyvenimas jiems ne naujiena. Tačiau dabar užduotis tapo sudėtingesnė. Bet kokių nepažįstamųjų dokumentai yra nuolat tikrinami, o naujų gauti itin sunku. Todėl bėgliai bando grįžti į Rusiją – ten jie turi daugiau pasirinkimo galimybių“, – žvalgyba teigė „OBOZREVATEL“.

Iš Ukrainos pabėgę įsibrovėliai  sugeba prasibrauti į namus, tačiau ten jiems taip pat reikia ten išgyventi ir neįkliūti. Neturint dokumentų ir pinigų išeitis yra tik viena: kažkaip „užsidirbti“. Manyti, kad banditai ir plėšikai turi kokių nors moralinių principų, yra didelė klaida. Jiems nesvarbu ką plėšti ir žudyti: ar ukrainiečius, ar rusus. Pažįstamoje aplinkoje tai daryti yra net „patogiau“. Nusikaltėliai yra geri psichologai ir greitai randa būdų, kaip apgauti žmones.

Naujas išradimas – „ukrainiečių diversantų“ paieška Rusijos pasienio regionuose. Bėgliai eina į pagyvenusių rusų butus ir namus ir sako, kad ieško diversantų ir Ukrainos ginkluotųjų pajėgų šnipų, o paskui scenarijus aiškus: savininkai surišami, iš jų atimami pinigai bei vertybės.

 

Vienas iš paskutinių atvejų įvyko Terebreno kaime, Belgorodo srityje. Į 77 metų ruso namus pateko nepažįstamas kaukėtas asmuo. Jis pareiškė, kad čia slapstosi ukrainiečių diversantai ir jam skubiai reikia apžiūrėti patalpas. Kai pagyvenęs vyras įvedė „specialųjį agentą“ į vidų, jis senolį sudaužė, po to pasiėmė visas santaupas ir dingo.

Panašios atakos buvo surengtos ir Krivonosove bei Kantemirovkoje, Rusijos Federacijos Voronežo srityje, esančioje netoli nuo sienos su Ukraina. Tačiau ten jau veikė du nuo karo Ukrainoje pabėgę „gynėjai“. Jie  „dirbo“ poromis ir nusitaikė į pagyvenusius ir daugiau ar mažiau klestinčius rusus. Nusikaltėliai dar nesučiupti.

 

Dar keli ginkluoti išpuoliai įvyko Rostovo srityje: ten jau veikia trijų žmonių grupė. Tokiais atvejais schema kitokia: rusų automobiliai sustabdomi kelyje, prašoma pagalbos, o paskui apvagiami. Atvejai, kai rusai bėga iš karo zonos Ukrainoje, žinoma, slepiami, tačiau pasienio rajonų gyventojai jau gyvena baimėje. Kol juos gąsdina „Ukrainos ginkluotųjų pajėgų puolimais“, pavojus kilo iš jų pačių tautiečių. Paleidus į laisvę dešimtys tūkstančių nuteistų nusikaltėlių, užverbuotų į „Wagner“ gretas, to ir buvo galima tikėtis. Ir neabejotina, kad situacija su kiekviena diena tik blogės.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(254)
(6)
(248)

Komentarai ()

Susijusios žymos: